Türk Eğitim-Sen'den Milletvekillerine mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2009 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, herkes gibi eğitimcilerin de Türkiye'nin komşularıyla iyi ilişkiler kurmasını, bölgesel barışa katkıda bulunmasını ve yaşanan sorunların bir an önce çözülmesini arzuladıklarını belirtti.

Koncuk, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokolle ilgili düşüncelerinin yer aldığı bir mektubu milletvekillerine gönderdi.

Mektubunda imzalanan protokollerle ilgili bazı endişeler taşıdıklarını ifade eden Koncuk, "Türkiye'nin komşularıyla iyi ilişkiler kurmasını, bölgesel barışa katkıda bulunmasını ve yaşanan sorunların bir an önce çözülmesini arzuluyoruz. Lakin, Ermenistan ile ilişkilerimizde son aylarda bir panik havası ve acelecilik içerisinde yürütülen sürecin çok sağlıklı işlemediği hususunda toplumumuzda yerleşik bir kanaat oluşmuş bulunmaktadır. Oluşan kaygılar giderilememekte, akla gelen sorulara Hükümet tarafından tatmin edici cevaplar verilememektedir" dedi.

Milletvekillerinin ülkenin geleceğini tayin eden kararlara imza attığına dikkati çeken Koncuk, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Bu protokol mevcut hükümleriyle hayat bulduğunda, Ermenistan bize karşı kullandığı bir dış politika kozunu kaybetmiş olmuyor. Fakat biz sınırı açtığımızda hem Diaspora'nın mevzi kazanmasına, hem Karabağ'ın ebediyen Ermeniler'de kalmasına ve hem de elimizdeki tek dış politika kozunun yok olmasına neden olacağız. Ayrıca, başta Aliyev olmak üzere Azeri yetkililerin yaptıkları açıklamalardan anlaşıldığı üzere kardeş Azerbaycan'ı kaybetmiş olacağız. Duygusal kırılmalar bir tarafa, Türkiye, Kafkaslar politikasındaki en büyük ve sadık destekçisi bir ülkeyi kaybetmekle, kuzey bölgemizdeki etkinliğini yitirecek, bunun da önemli siyasi ve ekonomik sonuçları olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber