Arınç: Rejim de laiklik de yerinde

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Kasım 2009 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümete yönelik "laiklik ve rejim tehlikede" eleştirileri olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,"Rejim de, anayasa da, laiklik de yerinde. İktidar dimdik ayakta duruyor" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bu Hükümetin, bu partinin başında, birisi öksürdüğü zaman arkasına bakmadan kaçan, birisi aksırdığı zaman şapkasını alıp giden, birisi kaşını çattığı zaman (eyvah bana eyvallah) deyip kaçan birisi yok'' dedi.

Bülent Arınç, Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça beldesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, iktidarın hizmetlerine rağmen, ''Laiklik elden gidiyor, rejim tehlikede, inciniyor'' eleştirisinde bulunanlar olduğunu belirterek, ''Geç bunları... Bunların hiç birisinin kıymeti yok. Rejim de yerinde, Anayasa da yerinde, laiklik de yerinde. Sadece halka hizmet eden bir iktidar var, senin hazmedemediğin o. Çok şükür ayakta dimdik duran bir hükümet var'' diye konuştu.

Gazetelerde tefrika gibi iddianameler yayımlandığına işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

''Eğer iddianamelerde bahsi geçen işlerin yüzde 10'u başka bir partinin başına gelseydi yerinde yeller eserdi. Bizim başımıza çok şeyler geldi ama hamdolsun dimdik duruyoruz, bir yere kıpırdamadan duruyoruz. Çünkü bu hükümetin başında, bu partinin başında, birisi öksürdüğü zaman arkasına bakmadan kaçan, birisi aksırdığı zaman şapkasını alıp giden, birisi kaşını çattığı zaman (eyvah bana eyvallah) deyip kaçan birisi yok. Neler görüyor bu millet. Arkasına bakmadan kaçanları gördü. Ama iktidarın başında, bu Hükümetin başında sadece Türk milletinin, milyonların sevdasını alan bir Başbakan değil, Davos'ta dünyanın en büyük zalimine, ''Sen zalimsin'' diyebilen bir başbakan var.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber