Ereğli'de, hemşireye yapılan saldırı kınandı

Haber Giriş : 29 Ocak 2005 01:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi SSK Hastanesi'nde görevli hemşirenin bir hasta yakını tarafından darp edilmesine, hastane önünde toplanan sağlık çalışanları tepki gösterdi.

Ereğli SSK Hastanesi'nde görev yapan hemşire Dilek T., 2 gün önce tartıştığı bir hasta refakatçısı tarafından darp edilerek burnu kırıldı. Hemşire Dilek T., hastanedeki tedavisinin ardından 5 gün rapor aldı. Hemşireyi darp eden ve ismi açıklanmayan şahıs ise polisteki ifadesinden sonra çıkarıldığı adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Darp olayını kınamak için Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Sağlık-Sen, Türk Hemşireler Derneği ve Sağlık-Sen temsilcileri, SSK Hastanesi önünde ortak bir açıklama yaptı. Çok sayıda hemşire ve doktorun da katıldığı açıklamayı okuyan Dr. Özgür Nizam, hemşireye yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi. Dr. Özgür Nizam, sağlık sektöründe açlık sınırında gece gündüz çalıştıklarını belirterek, sağlıktaki eksikliklerden kendilerinin sorumlu olmadığını kaydetti. Dr. Nizam, zor şartlar altında çalıştıklarının belirterek, "Zor şartlar altında çalışmalarını sürdüren bizler, bir hasta yakınının sözlü ve fiili saldırılarına maruz kalıyor ve can güvenliğimizi tehlikede olan ortamlarda çalışıyoruz.

Biz sağlık çalışanları artık çalışma ortamlarımızda tartaklanmak, sözlü ve fiili saldırılılara maruz kalmak istemiyoruz" dedi. Sağlık çalışanları ortak açıklamanın ardından olayı alkışla protesto ettiler ve tekrar görev yerlerine döndüler.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber