Tekel işçileri, dışarıda sabahladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKEL işçilerinin Ankara'daki eylemi devam ediyor. Türkiye'nin değişik illerinden gelerek Türk-İş Genel merkez binası önünde toplanan işçiler geceyi sokakta geçirdi. İşçilerden bazıları soğuk havaya aldırmadan buldukları yerlerde yatarken bazı işçiler ise ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Ateş yakan işçiler, söylenen şarkılara eşlik edip halay çekti. Polis ekipleri de işçilerin bulunduğu yerde güvenlik tedbiri aldı.

Tek-Gıda İş Sendikası'na bağlı Tekel işçilerinin Türk-İş önündeki 3 günlük oturma eylemi, çeşitli illerden gelen sendika üyelerinin ve ailelerin katılımıyla başladı.

Oturma eylemine başlayan işçiler, geceyi soğuk havada sokakta geçirdi. Bazı işçiler boş buldukları yerde yanlarına getirdikleri battaniyelere sarılarak uyumaya çalıştı. Özellikle özel bir bankanın önünde uyuyan işçilerin görüntüsü dikkat çekti. Bazı işçiler de ateş yakarak ısınmaya çalıştı. İşçilere ısınmaları için ücretsiz çay ikramı yapıldı. Sabah saatlerine kadar ayakta bekleyen bazı işçiler ise şarkılar söyleyerek halaylar çekti. İşçilerin zaman zaman slogan atarak, hükümete seslerini duyurmaya çalıştığı gözlendi.

Eyleme İstanbul'dan gelerek katılan Tekel işçisi mide rahatsızlığı olduğunu ancak haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Bir başka işçinin yapılanları "İsrail Filistin'e yapmamıştır" şeklinde değerlendirmesi dikkat çekti.

Oturma eylemi nedeniyle polis ekipleri eylemin olduğu cadde ve sokakları araç trafiğine kaparak, bölgede güvenlik tedbiri aldı.

Oturma eylemlerini 3 gün sürdürece işçiler, taleplerinin kabul edilmemesi halinde 19 Ocak'tan itibaren açlık grevine başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber