Bahçeli, 'Ak Parti ile koalisyon yapar mısınız?' sorusuna ne yanıt verdi?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Şubat 2010 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş dünyasının önde gelen isimleriyle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önceki gece Rahmi Koç Müzesi'ndeki yemekli toplantılarının yankıları sürüyor

Aralarında Rahmi Koç, Hamdi Akın, Tuncay Özilhan, Feyyaz Berker'in de bulunduğu işadamlarıyla buluşan Bahçeli partisinin ?vurdulu kırdılı imajının yanlış olduğunu? belirtip, ?bizi yanlış anlıyorsunuz çok değerli kadrolarımız var? demişti.

Bahçeli ve işadamlarının diğer önemli gündem maddesini ise seçimler oluşturdu. Toplantı sırasında konu dönüp dolaşıp seçimlere gelince, işadamları, Devlet Bahçeli'ye seçimlerin yaklaştığını söyleyerek, alınacak seçim sonuçlarına göre Ak Parti ile bir koalisyon düşünüp düşünmeyeceklerini sordu. Bahçeli'nin ise bu soruyu ?Zamanı gelince düşünürüz? diyerek yanıtladığı öğrenildi.

Yemekli toplantıda bu diyaloğun yaşandığını anlatan bir kaynak, ?Bahçeli böyle diyerek olası bir koalisyona kapıyı tamamen kapatmamış oldu? diye yorum yaptı.

?Yanlış adımlar atıldı'

İşadamları MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Kürt açılımı konusunda da görüşlerini dinledi. Bahçeli'nin ?Açılım konusunda ayrışma yaratmadan adım atılmalıydı. Bizim Kürtlerle hiçbir bir problemimiz yok. Ancak yanlış adımlar atıldı ve ayrışma ortaya çıktı. İnsanlar düşman ediliyor? dediği öğrenildi.

Bölükbaşı'ndan sunum

Bahçeli yemeğe beraberinde Meclis Başkan Vekili Meral Akşener, Başdanışman Doğan Cansızlar, Genel Başkan Yardımcıları Münir Kutluata, Cihan Paçacı ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Bölükbaşı ile katıldı. Bölükbaşı Ermenistan, Kıbrıs ve Avrupa Birliği gibi dış politika konularında işadamlarına bir sunum yaptı.

?Önce ülke sonra parti'

MHP'nin 1999'da kurulan hükümette DSP'den sonra ikinci parti olduğunu hatırlatan Bahçeli'nin, ?Fazilet Partisi ve DYP ile koalisyon kurulabilir ve ben Başkaban olabilirdim. ANAP, DSP ve MHP hükümeti kuruldu. Mutabakat hükümeti olarak. DSP'nin başbakanlığında koalisyon kurduk. Halbuki başbakanlık bir siyasetçi için önemlidir. Bu fedekarlık unutulmamalıdır. Bu da önce Türkiye'yi sonra partiyi düşündüğümüzün bir kanıtıdır? şeklinde değerlendirme yaptığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber