Kürtçe isim provokasyonuna soruşturma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2010 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın bazı sokaklara ölen PKK'lıların kod adlarını vermesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma tamamlandığında dosya, Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilecek.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 70 sokağa Kürtçe isim verilmesiyle ilgili basında haber çıkması Başsavcılığı harekete geçirdi. Nusaybin Başsavcılığı, Belediye Meclisi'nce alınan kararla oluşturulan 7 mahalledeki 70 sokağa ölen teröristlerinin kod adlarının verilmesiyle ilgili soruşturma açtı. Başsavcılık, Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'ndan konuyla ilgili belgeleri istedi. Basında çıkan haberleri de dosyaya koyan Başsavcılık, tarafların ifadesini alacak. Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlamasının ardından dosyayı Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderecek. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı dosyası inceledikten sonra sorumlular hakkında dava açıp açmayacağına karar verecek.

Nusaybin'de 8 olan mahalle sayısı 9 Ekim 2009 tarihinde belediye meclisi kararıyla 15'e çıkmıştı. Yeni oluşturulan 70 sokağa da BDP'li Başkan Ayşe Gökkan başkanlığındaki belediye meclisi tarafından Kürtçe isim verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak tespit edilen isimler çatışmalarda ölen teröristlerin kodları, PKK kamplarının adları ve terör örgütüyle özdeşleşen isimler olunca tartışma doğurmuştu. Nusaybin Kaymakamlığı, 13 Ekim 2009 tarihinde onaya sunulan isimleri veto etmişti. Kaymakamlığın vetosundan 4 ay sonra konunun basın tarafından kamuoyunun gündeme taşınmasıy ise 'provokasyon' olarak yorumlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber