Tuğamiral ve Tümamiral için tutuklama istendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2010 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Koramiral Lütfi Sancar serbest bırakıldı

İSTANBUL(CİHAN)- Balyoz Darbe Planı Soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bu sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sev edildi, 6 kişi ise serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlardan Emekli Koramiral Lütfi Sancar'ın avukatı Yakup Akgül, "Müvekkilim, darbe iddialarıyla ilgili herhangi bir kişi ya da kişilerlerle ilişkisi olmadığı için serbest bırakıldı." dedi.

Balyoz Darbe Planı Soruşturması kapsamında savcılara ifade veren Emekli Koramiral Lütfi Sancar serbest bırakıldı. Sancar, saat 21.00 sıralarında getirildiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı.

Sancar, gözaltına alınması ile ilgili soruları cevapsız bıraktı. Avukatı Yakup Akgül ise sürece ilişkin bilgi verdi. Akgül, Sancar'ın Balyoz Darbe Planı Soruşturması kapsamında gözaltına alındığını ve kendisine darbe planı ile ilişkisi sorulduğunu anlattı. "Müvekkilimin darbe ile ilgili herhangi bir kişi ya da kişilerle ilişkisi olmadığı tespit edildiği için serbest bırakıldı." diyen Akgül, gazetelere de yansıyan ve darbe planladıkları ileri sürülen kişilerle görüşmesi olduğu için Sancar'ın ifadesi alındığını söyledi. Akgül, "Komutandır, elbette bir çok kişi ile görüşmesi olmuştur." diye sözlerini tamamladı.


- Balyoz soruşturmasında, adliyeye sevk edilen 11 kişiden 2'si muvazzaf 7 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi, 4 subay serbest bırakıldı.

- Balyoz soruşturmasında, Tuğamiral Aziz Çakmak ve Tümamiral Cem Güldemir tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.


Korgeneral Alan ve Tümamiral Karabulut adliyede

- Balyoz soruşturmasında sorgusu tamamlanan emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Tümamiral Özer Karabulut ile adı öğrenilemeyen bir asker daha adliyeye getirildi, sorgusu tamamlanarak adliyeye getirilen zanlı sayısı, saat 14.30 itibarı ile 11'e yükseldi.


Balyoz operasyonunda sorguları tamamlanan 6 kişi adliyeye getirildi

Balyoz darbe planı soruşturmasıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan 6'sı adliyeye getirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılardan 6'sı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Zanlılar, hakim ve savcıların kullandığı kapıdan içeri alındı.

Bu arada polis, basın mensuplarının görüntü almaması için perdeleme yaptı.


Muvazzaf askerler adliyeye getirildi

Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında gözaltına alınan muvazzaf askerler adliyeye sevk edildi.

Merkez Komutanlığı'nda bulunan muvazzaf askerler, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Askerler, hakim ve savcıların bulunduğu kapıdan binaya alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber