Balıkesir'de grizu patlaması: 17 ölü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2010 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki maden ocağında, grizu patlaması sonucu 17 işçinin hayatını kaybettiği kazada, 6'sı ağır 18 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Odaköy'deki grizu patlamasında yaralanan 18 işçi, Dursunbey Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Balıkesir'deki hastanelere sevk edildi.

Durumu ağır olan 6 yaralı, daha sonra İzmir ve Bursa'daki hastanelere gönderildi.

46 işçinin çalıştığı vardiyada, aralarında Engin Tanrıkulu ve maden mühendisi Özgür Seçkin'in de bulunduğu 17 işçinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Bu arada, işçilerin, Karaoğlan, Yaylaçayır, Odaköy, Mıcırlar, Süleler ve Kavacık köylerindeki yakınları da maden bölgesine gelerek, işçilerin sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı.

AYNI OCAKTA 2006'DA DA 17 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Bu arada aynı madende 2006 yılında 17 işçi hayatını kaybetmiş, 7 işçi de yaralanmıştı.

Şen Madencilik Sanayici ve Ticaret A.Ş'ye (Şentaş Madencilik) ait Odaköy'deki kömür ocağında, 1 Haziran 2006'da grizu patlaması yaşanmıştı.

Meydana gelen patlamada, 17 işçi hayatını kaybetmiş, 7 işçi de yaralanmıştı.

Olaydan bir gün sonra Manisa'nın Soma ilçesindeki Ege Linyit İşletmesi'nden gelen 5 kişilik bilirkişi heyetinin yaptığı inceleme sonucunda, maden ocağında havalandırmanın yeterli olmadığı ve patlamaya antigrizu özelliği taşımayan elektrik kablolarının neden olduğu bildirilmişti.


- Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki maden ocağındaki grizu patlamasında yaralanan ve Dursunbey Devlet Hastanesine getirilen 9 işçiden biri hayatını kaybetti.

Dursunbey Devlet Hastanesi Başhekimi Harun Armağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden ocağından 9 işçinin hastaneye getirildiğini, bunlardan yüzde 20-60 arası yanık olan 6'sının, Balıkesir'deki Devlet hastanelerine sevk edildiğini söyledi.

Armağan, hastaneye getirilen işçilerden birinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hayatını kaybeden işçinin ismi açıklanmadı, yaralı işçiler Mehmet Demirel, Ahmet Karaca, Hasan Hüseyin Karaca, Davut Yaren, Talat Tanrıkulu ve Celal Açık, Balıkesir'e sevk edildi.


Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağında, grizu patlaması sırasında 49 kişi bulunduğu, bunlardan 23'ünün ocaktan çıkarıldığı öğrenildi.

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Odaköy'de bir maden ocağındaki grizu patlamasına ilişkin, ?Şu anda bölgede bir ekip var. İhtiyaca göre çevre bölgelerden yardım isteyeceğiz? dedi.

Kaymakam Küçük, saat 18.00 sıralarında, Odaköy'deki bir maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından bölgeye hareket ettiklerini söyledi.

Patlamanın ardından meydana gelen göçük konusunda ellerinde net bir bilgi olmadığını belirten Küçük, ?Şu anda bölgede bir ekip var. İhtiyaca göre çevre bölgelerden yardım isteyeceğiz. Şu anda yetkililerden bilgi bekliyoruz. Olay yerine ulaştığımızda daha net bilgi vereceğiz? diye konuştu.

Kurtarma ekibi Balıkesir'e gidiyor

Zonguldak'tan 27 kişilik kurtarma ekibi, göçükte kalanları kurtarmak için Balıkesir'e gitme hazırlığı yapıyor.

Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı tahlisiye ekipleri, Balıkesir'den gelen talep üzerine yola çıkmak üzere hazırlıklarına başladı. Kozlu Müessesesi'nden 27 kişilik kurtarma ekibi, Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de maden ocağındaki göçükte kalanları kurtarma çalışmalarına katılacak.

AA - DHA - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber