Yürüyüşe katılmayan öğretim görevlisi görevden uzaklaştırıldı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 25 Mart 2010 12:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Selçuk Özdağ, Danıştay saldırısı sonrası yapılan yürüyüşe katılmadığı için görevine son verildiğini söyledi.

Cüneyt Bitikçioğlu

Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Selçuk Özdağ, Danıştay saldırısı sonrası Muğla'da siyasî partililerle beraber yürüyüş yapan rektör ve öğretim üyelerine katılmadığı için görevden uzaklaştırıldığını söyledi. Selçuk Özdağ, rektörün üniversite çalışanlarına ve öğretim üyelerine e-mail atarak yürüyüşe eksiksiz katılmalarını istediğini belirterek, ?Rektör gönderdiği mailde yürüyüş için ?yargı mensuplarının öncülüğünde yapılacak' ifadesini kullandı. Oysaki yürüyüşü CHP, DSP, İP, ÖDP, DTP ve benzerî partiler ile sivil toplum kuruluşları düzenliyordu. Ayrıca bu yürüyüşe katılmak için üniversite senatosu ve yönetim kurulu kararı da yoktu? dedi.

YÖK'TEN İZİN ALINMADI

Yürüyüş için YÖK'ten izin alınması gerektiğine dikkat çeken Özdağ, ?YÖK'ten izin alınmamış haber dahi verilmemiş. Yürüyüş sonrası YÖK tarafından rektör hakkında bir soruşturma açılmadı. O zaman Erdoğan Teziç YÖK başkanıydı. Yürüyüşte 150-200 CHP bayrağı açıldı. Ne yazık ki rektör, üniversite hocaları ve idarî personel CHP bayrakları ile yürüdü. Ben o yürüyüşe katılmadım. Rektör ve bazı öğretim üyelerinin yürüyüşe katılmasını siyasetçi kimliğimle eleştirdim. Eleştirimde hakaret yoktu. Ben suçlu değilim, sadece suçluları kamuoyuna teşhir ettim. Üstelik üniversite dışındaki bir olayı teşhir ettim. Dışarıda olan bir olayla ilgili demeç verdim. Daha sonra üniversite disiplin kurulu tarafından hakkımda ?izinsiz demeç vermek ve rektörü kamuoyunda küçük düşürmek fiilinden ceza verildi ve üniversiteyle ilişkim kesildi? diye konuştu.

KARAR BEKLENMEDİ BİLE

Özdağ idare mahkemesine giderek yürütmeyi durdurduğunu ve görevine döndüğünü ifade ederek şöyle devam etti: ?Üniversite Danıştay'a kararı temyiz etti. Danıştay 8. Dairesi ?rektörün yürüyüşü CHP ile ilişkilendirilerek eleştiri sınırları aşılmıştır' gerekçesiyle yerel mahkeme kararını bozdu. Ben rektörü CHP ile ilişkilendirmedim, rektör kendisini, yürüyüşü düzenleyen parti ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkilendirdi. Üniversite, idare mahkemesinin kararını beklemeden işime son verdi. Rektör oğlunu 176 ÖSS puanı ile önce İngiltere'de bir okula kaydettirdi. Sonra hülle yoluyla Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlığa yatay geçiş yaptırdı. Taban puanı 334 olan bir üniversiteye 176 puan ile oğlunu kaydettirmek ahlakî olmasa gerek. Ayrıca başörtüsü yasağı TBMM'de 411 milletvekili oyu ile kaldırıldıktan sonra gazetelerde rektörün demeci yayımlandı. Rektör bu demecinde, ?hiçbir başörtülü okuluma giremez, inançlar üniversiteye girerse kargaşa olur' ifadesi yer alıyordu şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber