Erdoğan: Şimdi anladınız mı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balyoz soruşturması kapsamında serbest bırakıldıktan 3 gün sonra haklarında tekrar tutuklama kararı çıkarılan isimlerle ilgili, ?Bu bir yargı süreci. Yargı süreci içerisinde olan olaylar bizim haklılığımızı çok açık, net ortaya koyuyor. Niçin HSYK üzerinde bu anayasa değişikliğinde bu tür bir yaklaşımın olduğunu herhalde daha iyi görüyor, anlıyorsunuz? dedi. Bosna-Hersek'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda konuyla ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

Tehlikeli yaklaşım tarzı

?Yargının bazı yaklaşım tarzını gayet iyi görüyorsunuz. Örneğin yargı kalkar da ?inandıklarımızı söylemeye devam edeceğiz' derse, bu çok tehlikeli yaklaşım tarzıdır. Yargının, ?inandıklarımızı söylemeye devam ederiz' deme hakkı yok. İnandıklarınızı değil, anayasanın size tanımladığı alan içerisinde ne konuşmanız gerekiyorsa onu konuşma hakkına sahipsiniz.

Bu noktada konuşma alanı en geniş olan siyasidir. Siyasi daha geniş alanda konuşması gerekir. Onun bile konuşma alanı ne ile belirlenmiştir? Anayasa ile yasalarla belirlenmiştir. Bunu kim takip ediyor? Yargı takip ediyor. Her şey bu kadar açık, net ortada. İnandıklarımızı söylemeye böyle bir hak verilmiyor.

Müdahalemiz yok

Anasaya, bu işin çerçevesini belirlemiş, yasalar çerçevesini belirlemiş. Yasama için de bu bellidir, yürütme için de bu bellidir, yargı için de bu bellidir. Biz şu anda böyle bir sürece girmiş olan bu konulara herhangi bir müdahalemiz zaten söz konusu olamaz. Biz, bağımsız ve tarafsız, bakın bunun altını çiziyorum, bağımsız ve tarafsız bir yargının işlemesini bekliyoruz.?

Erdoğan, anayasa değişiklik paketinin yeniden imzaya açılmasına ilişkin olarak, ?Bizim muhalefetin bazı malum sıkıntıları var, hastalıkları var. O sıkıntıları, hastalıkları giderelim istedik. Ben ve kabinedeki arkadaşlarımız da imzalarını bu metne de attılar. Ben de attım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber