PTT personeline promosyon müjdesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2010 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT'de maaş promosyon tutarının tamamının yıllık 3 taksitte personele ödeneceğini bildirdi.

Yıldırım, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesine verdiği yanıtta, PTT Genel Müdürlüğünün anonim şirket olarak yapılandırılmasına yönelik Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş Hakkında Kanun Tasarısı Taslağının hazırlanarak Başbakanlığa sunulduğunu ifade etti. Yıldırım, bu taslak kapsamında PTT Genel Müdürlüğünün PTT Bank A.Ş. ve Dağıtım A.Ş. şeklinde ikiye ayrılmasına ve özelleştirilmesine yönelik bir düzenleme bulunmadığını belirtti.

PTT Genel Müdürlüğünde çalışan 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personelin ücretlerinin Yüksek Planlama Kurulunca (YPK) belirlendiğini anımsatan Yıldırım, bu nedenle ek ödeme, ücret ayarlaması ve skala ayarlama konularında PTT Genel Müdürlüğünce yapılacak işlem bulunmadığını ifade etti.

Maaş promosyonlarıyla ilgili olarak bankalardan teklifler alındığını, en uygun teklifi veren Ziraat Bankası le 3 yıllık anlaşma yapıldığını belirten Yıldırım, promosyon tutarının tamamının yıllık olarak 3 taksitte personele ödeneceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber