Üreticisi, ayakkabı seçmenin püf noktalarını anlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2010 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Modayı takip eden ve ayakkabı tasarımlarının yanı sıra kalitesiyle de adından söz ettiren Kaplanlar ayakkabı, sektörde 30 yılını geride bıraktı.

Kaplanlar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Kaplan, bugüne kadar standartların üzerinde kalite anlayışı ile üretim yaptıklarını söyledi. Modayı takip eden tasarımları ve her kesime hitap eden modellerle ayakkabı sektöründe büyüdüklerini anlatan Kaplan, erkek ve kadınların yanı sıra çocuk ayakkabısı koleksiyonlarının ilgi gördüğüne dikkat çekti. Üretimin yüzde 90'ının Türkiye'de yapıldığını kaydeden Kaplan, diğer ayakkabı modellerinin ise modanın başkentlerinden ithal edilerek müşterilerin beğenisine sunulduğunu anlattı.

Kaplanlar ayakkabının halen "Bonzai, Türko Sports, Espino" markalı ürünleri bulunurken, firma "Halil Zeyno" mağazalarıyla sektörde öne çıkmayı planlıyor.

Kaplanlar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Kaplan, ayağı taraklı birçok kişinin büyük numara ayakkabı giymek zorunda kaldığını söyledi.

Ayakkabı kullanmanın püf noktaları olduğuna dikkat çeken Kaplan, "Uygun ayakkabı alınmazsa ayaklar rahat etmez. Yani bilinçsiz ayakkabı tercihinin cezasını ayaklar çeker." dedi.

İnsan vücudunun her santimetrekaresinde 134 gözenek bulunduğunu ayak tabanında ise bu sayının 366'ya çıktığını hatırlatan Kaplan, son zamanlarda ter emici ve ayakkabının içerisindeki havayı değiştiren çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Ayak sağlığı için köseleyi tavsiye eden Kaplan, çünkü köselenin ayağın nefes almasına imkan tanıdığını vurguladı. Yurtdışında, istenirse kişinin ayağına göre üretim yapılabildiğini ifade eden Kaplan, "Ayakkabısı ayağını sıkan veya topuğu vuran kişi ile dişi ağrıyan kişi arasında fark görülmüyor. Biz de de son zamanlarda başta ayakkabı tabanı olmak üzere değişimler yaşanmaya başlandı. Üreticiler, tüketiciden gelen talep üzerine ürünlerini geliştiriyor. Ortopedik yataklar gibi zamanla ayakkabı sanayi de gelişiyor." diye konuştu.

Kaplanlar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Kaplan, ayakkabı kullanımıyla ilgili tavsiyeleri ise şöyle: "Mümkünse bir ayakkabıyı iki gün giymeli. Dinlendirip kullanmak daha iyi olur. Gömleğimizi birkaç günde bir yıkatıyoruz, ceketimizi kuru temizleme yapıyoruz ve gardıropta, ütülü saklıyoruz. Ayakkabı ise kapı önünde kalıyor. Anti bakteriyel taban astarı kullanılmalı. Sürekli ayakta olan iş grubundakiler rahat ayakkabı giymeli. Gün bitiminde ayaklarının ayakkabıdan kurtulduğunu anlamamalı."

Ayakkabı almanın püf noktaları

? Her zaman ayakkabıları her iki ayağınızda da deneyip, mağazada bir süre böyle yürüyün.

? Her zaman büyük ayağınıza göre alın. Sağ ve sol ayak numaraları, nadiren birbirini tutar.

? Ayakkabılar giydiğiniz anda rahat olmalıdır.

? Astar kullanılmayan ayakkabılar daha rahat ve yumuşaktır, bazen ayağınızı ilk birkaç kullanımda boyayabilir. Bu boyama zamanla geçecektir.

? Son giydiğiniz ayakkabının numarasına güvenmeyin. Bir ayakkabı üreticisinin kalıbı, bir diğerininkinden farklı olabilir. Ayrıca ayağınız da büyüyebilir.

? Ayakkabı alımını günün ilerleyen saatlerinde yapın.

? Ayakkabının iyi oturduğundan emin olun. Ağırlığın dağılması açısından önden, yandan ve arkadan ayağınızı rahat hissetmelisiniz. Baş parmağınız ayakkabının ön kısmıyla asla temas etmemelidir. Temelde bilinen bir şey olmasına rağmen tekrarlamakta fayda var; ayağınızın en geniş kısmı ayakkabının en geniş kısmıyla örtüşsün.

? Seçeceğiniz ayakkabının üstü hakiki deri (nubuk, analin, glase, süet vb.), sıkı konçlu, içi yastıklı ve ayak parmakları kısmının esnek olmasına dikkat edin.

? Deri, kösele ve üzeri dikişli (saraçlı) ayakkabıların su alması normaldir. Bu nedenle bu tür ayakkabılar yağmurlu günlerde dikkatli giyilmelidir.

-Ayakkabıyı denerken, o ayakkabı ile birlikte giymeyi düşündüğünüz çorap ile deneyiniz.

Ayakkabı bakımı ile ilgili ipuçları

? Ayakkabılarınızı uzun süre kullanmak istiyorsanız, onları temiz ve iyi durumda tutmaya çalışın.

?Ayakkabının derisinin cinsini öğrenin ve ayakkabıya ait bakım malzemelerini bulundurarak, düzenli olarak kullanın.

? Topukların ve tabanların fazla aşınmasına izin vermeyin.

? Ayakkabılarınızı dönüşümlü olarak giyin. Böylelikle ayakkabılarınızın dinlenmesini sağlamış olursunuz.

-Asla başkasının kullanmış olduğu ayakkabıyı giymeyiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber