Kılıçdaroğlu: Değişikliği Anayasa Mahkemesi'ne götürmezsek suç işlemiş oluruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokratik yollarla hukuk sistemi içinde Anayasa'ya aykırı ne varsa bunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Zaten başvurmasak biz suç işlemiş oluruz. Çünkü biz Meclis'te milletvekili olmadan önce and içiyoruz.'' dedi.

Partisinin ilçe başkanlığının davetlisi olarak Manisa Saruhanlı'ya gelen Kılıçdaroğlu, Belediye Kültür Merkezi'nde "Türkiye'nin Gerçek Gündemi'' konulu bir konuşma yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte bir televizyon programına katıldıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın orada söz vermesine rağmen dokunulmazlıkları kaldırmadığını dile getirdi. CHP Grup Başkan Vekili, "Halkına yalan söyleyen bir siyasi lider, çağdaş, demokrat, eğitimli bir toplumda yeniden başbakan olabilir mi? Elbette olamaz. Peki bizde nasıl oluyor? AKP ne derse, bu ülkede tam tersi oluyor. Efendim, 'toplum örgütlü olacak', bilin ki sendikaların canını okuyacaklar. Efendim, 'demokrasi istiyoruz', bilin ki aydınları hapishaneye gönderecekler. Efendim 'bu ülkede gelir dağılımını dengeleyeceğiz', bilin ki gelir dağılımı bozulacak. Ne derlerse hep tersini yapıyorlar.'' sözlerini sarf etti.

Halkın çıkarlarına uyan her şeyi savunacaklarını, halkın çıkarlarına aykırı olan her şeye de karşı çıkacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidar gibi gücümüz yok. Baskı kur, şiddet kur, medyayı baskı altına al şeklinde gücümüz yok.'' diye konuştu. Programa CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber