Gebze'deki okullara yağmur tatili - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Haziran 2010 14:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yağış kesildi ama birçok ev ve işyerinin zemin katı suyla doldu

Son iki gündür aralıklı olarak yağan yağmur nedeniyle Kocaeli'nin Gebze ve Çayırova İlçeleri'nde düz alanlardaki birçok ev ve işyerini yağmur suyu bastı. Gebze Kaymakamlığı, ilçedeki olumsuzluklar nedeniyle birçok öğrenci okula gelemeyince bugün için ilk ve orta dereceli okulları tatil etti.

Kocaeli bölgesindeki yağışlar daha çok İstanbul'a sınır olan Gebze ve Çayırova ilçelerinde etkili oldu. Dün gece yüksek kesimlerden gelen yağmur sularının düz alanlara inmesi ve rogarların da tıkanması nedeniyle D-100 Karayolu'nun Bayramoğlu sapağı, Yüksek Teknoloji Estitüsü'nün bulunduğu kampüs alanı ve çevresinde ciddi su birikintileri oldu. Gebze, Darıca ve Çayırova belediyelerine bağlı itfaiye grupları bu bölgelerde binalara dolan suları motopomplarla başaltmaya devam ediyor. Bu bölgelerdeki bazı ev ve işyerlerin zemin katlarında hala su bulunuyor.

Gebze Kaymakamı Salih Karabulut da bu sabah yapılan toplantının ardından Milli Eğitim müdürlüğü'nün verdiği bilgileri de dikkate alarak ilk ve orta dereceli okulların bugün için tatil edildiğini duyurdu. İlçeki okullara birçok öğrencinin gelemediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber