Bakan Çubukçu'ya SBS tepkisi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2010 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katıldığı İstanbul'daki Ermeni azınlık okullarının yılsonu mezuniyet törenine, SBS mağduru öğrenci velilerinin tepkisi damgasını vurdu.

Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi Konferans Salonu'ndaki törene Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun katılacağı haberini alan bir grup veli, salona gelerek Çubukçu'ya dertlerini anlatmak istedi. Çocuklarının SBS'de mağdur olduğunu iddia eden veliler, Bakan Nimet Çubukçu'ya ulaşmaya çalıştı. Velilerden bazıları, sorunlarını bir not kağıdına yazarak Bakan'a ulaştırmaya çalıştı. Bazıları da Çubukçu ile bizzat görüşmek istedi. Bu sırada, sorunlarını kameralara anlatan veliler, yanlarına gelen görevliler tarafından salonun dışına çıkarıldı. Görevlilerin kendisini itmesinden rahatsız olan bir veli, "Bana böyle davranamazsınız." diye tepki gösterip, ağladı.

Daha sonra salon dışına çıkartılan veli, basın mensuplarından uzaklaştırılarak ayrı bir bölmeye alındı. Veliler, "8. sınıf öğrencilerinde yabancı dil sorularında iki farklı cevap anahtarı verildi. Çocuklarımıza hiçbir uyarı yapılmadan, iki dilde de cevaplayabilirsiniz denildi. Yapamadığınız soruları dönün öbür taraftan yapın dendi. Benim çocuğumun 1 yanlışı varken 14 yanlışı çıktı. Ben çocuğuma 1 senemi verdim. Gece gündüz çocuklarımızı dershanelerde harap ettik. Bakan sesimizi duysun mağduriyetimizi gidersin istiyoruz. Bu yüzden geldik." sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber