MEB Personel Genel Müdürünün Kuzenine bir darbe daha

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Personel Genel Müdürü Sayın Necmettin YALÇIN'ın kuzeni Selami YALÇIN, Bakan Hüseyin ÇELİK tarafından giderayak yapılan 76.madde kapsamındaki okul müdürü atamalarında İstanbul Erkut Soyak Lisesine atanmıştı.

Bu atamaların birçoğu dava edilmiş ve birçok atama geri alınmıştı.

Erkut Soyak Lisesi için dava açan Eğitim Sen Üyesi Hanefi GÜMÜŞ davayı kazanmış ve Selami YALÇIN müdürlük görevinden alınmıştı.

Selami YALÇIN okul müdürü olduğu dönemde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görevlendirilmiş ve görevini sürdürmüştür.

Eğitim Sen üyesi Hanefi GÜMÜŞ bir şekilde davadan feragat etmiş (vazgeçmiş) ve dava düşmüş olduğundan Selami YALÇIN okul müdürü görevine geri dönmüştü.
Aynı Lise için Türk Eğitim Sen üyesi Mehmet ARSLAN tarafından açılan davanın kararı da çıkmıştır ve atama iptal edilmiştir.

Bu karardan sonra bir feragatın gelip gelmeyeceği ise merak konusudur. Bir bakanın ya da genel müdürün akrabası olmak tabii ki kişilerin kariyer yapabilmelerine engel olmamalıdır. Fakat hukuka ve usule uygun yapılan kariyer ve atamalara itirazımız yoktur. Nüfus kullanılarak yapılan ya da yapıldığı noktasında şüphe uyandıran atamalara her zaman itirazımız vardır.

Türk Eğitim Sen 76.madde ile ilgili atamaların iptali noktasındaki ısrarlarını sürdürdüğünden bu iptalden bir feragat beklemiyoruz.

Sayın Selami YALÇIN'ın yapılan müdürlük sınavına da girdiğini ve bu sınavda 49 puan alarak 60 olan barajı aşamadığını ayrıca hatırlatmak isteriz.

Selami YALÇIN'ın atamasının ilk iptalinden sonra yaşanan feragat sürecinde kamuoyu tarafından tartışılan hatta ve hatta Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN'ın kuzeni olduğu ortaya çıkan bu atama ile ilgili yaşanan darbeden sonra ikinci bir darbe yaşanmıştır.

Adaletin yerini bulması hak edenlerin eninde sonunda haklarını almalarına olan inançla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber