80 kişi alınacak ile 5 bin kişi başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde 6 ay süreyle geçici olarak istihdam edilecek 80 işçi için 5 bin 288 kişi başvurunca, mülakata alınacakların belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapılan binaya gelen başvuru sahipleri ve yakınlarından oluşan yaklaşık 7 bin kişi, yoğun kalabalıklar oluşturdu.

Orman yangını riskinin artması dolayısıyla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı işletme müdürlüklerinde 6 ay çalıştırılmak üzere 10 iş makinesi operatörü, 11 arazöz şoförü, 26 ilk müdahale ve diğer araçlar işçisi, 33 gözetleme ve haberleşme işçisi olmak üzere toplam 80 işçi alınacak.

Bu kadrolar için başvurular, 9-18 Haziran tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğünde kabul edildi. 8 iş gününde kabul edilen başvurular sırasında müdürlük binası önünde uzun kuyruklar oluştu ve toplam 5 bin 288 kişi, 6 ay süresince iş sahibi olabilmek için müracaat etti.

Başvuru yapan adaylar arasından pozisyonlar itibariyle asil ve yedek aday adaylarını belirlemek amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Yakınlarıyla birlikte kura çekimine gelen adaylardan bir bölümü, salona sığmayınca dışarıda beklemek zorunda kaldı. Kura çekiminde asil listede ismi okunanların bazılarının sevindiği ve cep telefonlarıyla ailelerine haber verdiği gözlendi.

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2009 yılı tahmini verilerine göre Kütahya ilinde iş gücüne katılım oranı yüzde 45,5, işsizlik oranı yüzde 9,1, istihdam oranı ise yüzde 41,4 olarak açıklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber