Emniyet Müdürü Özdemir'in avukatı: Yakalama kararının kalkacağından eminim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkında yakalama emri çıkarılan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in avukatı, savcılığa itiraz dilekçesini iletti. İtiraz taleplerini mahkemeye yazılı biçimde sunduklarını belirten Avukat Sadiye Saçlı Sezer, "Sunduğumuz delillerden sonra sayın müdürümüz hakkındaki yakalama kararının kalkacağına eminim." dedi.

Kayseri'deki görevi sırasında ihaleye fesat karıştırmak suçlarından hakkında yakalama emri çıkarılmasının ardından Özdemir, mahkemece serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in Ankara 11. Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği tarafından serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazı yerinde gören mahkeme heyeti Özdemir hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

İbn-i Sina Hastanesi'nde mide ve tansiyon şikayetleriyle tedavi gören Özdemir'in avukatı, çıkarılan yakalama emrine Adliye'de itiraz etti. Öğlen saatlerinde Ankara Adliyesi'ne gelen Özdemir'in avukatı Sadiye Saçlı Sezer, ellerinde olan belgeler ve sorulan sorular doğrultusunda hazırlık yaptıklarını belirtti. Kayseri'den delilleri topladıklarını ve bu delilleri mahkemeye sunduklarını kaydeden Sezer, şöyle dedi:

"Şu anda yakalama kararının itirazı olarak ilettik. Konu, hukukun elindedir. Takdir mahkemenindir. Sayın müdürümüzün, müvekkilimizin suçsuz olduğundan eminiz. Bu süreç tamamlanacak ve müdürümüz de aklanarak çıkacaktır."

Hukuki delillerin tamamını sunduklarını ifade eden Sezer, talep ettikleri halde tanıkları dinletemediklerini ifade etti. Sezer, şunları ifade etti:

"Tanıklarımız, müvekkilimin altında çalışan personeli değildir. Delilleri karartma imkânları yoktu. Sayın savcıdan aleyhe olan delilleri toplaması gerektiği gibi lehe olan delilleri de toplaması gerektiğini defalarca belirtmemize rağmen şu ana kadar bu talebimiz kabul görmemiştir. Başka delillerimiz de mevcuttur. Tamamını ortaya koyacağız. Yasal olarak sunduğumuz delillerden sonra sayın müdürümüz hakkındaki yakalama kararının kalkacağından eminim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber