163 kişilik orman işçisi kadrosuna 2 bin 300 kişi başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın sezonunda çalıştırılmak üzere alınacak olan 163 işçi için 2 bin 300 kişi başvurdu. Noter huzurunda çekilen kurada seçilenler, arazi tatbikatı ve sözlü sınava tâbi tutulacak.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, "Yangına hassas bölge müdürlüklerinden birisi olduğumuz için her yıl emekli olan yangın işçilerimizin yerine, genel müdürlüğümüzün sağladığı imkanlar ölçüsünde yenilerini alıyoruz. Bugün de 163 işçi alacağız." dedi. Çok sayıda başvuru olduğu için noter huzunda çekiliş yapılacağını hatırlatan Akşan, şunları kaydetti, "İşe alınacakların makinelerle ilgili olanları var, gözetleyicileri var. Şu ana kadar 2 binin üzerinde kişi müracaat etti. Noter huzurunda alınacak sayının üç misli. kurayla belirlendi. Buna göre 489 kişi seçildi. Herkese tebligat yapılacak, ilan edilecek. İlanların ulaşmasından sonra belirlediğimiz komisyonların huzurunda arazöz şoförlerimiz, dozer ve greyder operatörlerimiz makine kullanacakları için arazide tatbikatlı olarak sözlü sınav yapılacak. Diğer gözetleyici ve haberciler de sözlü sınava tâbi tutulacak. Bunun sonunda 123 kişi Çanakkale, 40 kişi Edirne ve Tekirdağ illerinde işe başlayacak." dedi.

Geçici orman işçiliği için 190 kişilik kadroya 3 bin 840 kişi başvurdu

İZMİR(CİHAN)- İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarına müdahale edecek 190 geçici işçi kadrosuna, hanımların da aralarında bulunduğu 3 bin 840 kişi başvurdu. Çoğu işsiz olan adaylar, kura çekiminde heyecan yaşarken ismi okunanlar mutlu oldu.

Orman yangınlarına karşı dozer, arazöz şoförü, greyder operatörü, gözetleme kulesi ve yangın söndürme gibi iş kollarında istihdam edilmek üzere İzmir ve Manisa'da 5 ay 29 gün süreyle geçici işçi olmak isteyenlerin kura çekimleri, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün bahçesindeki garajda yapıldı. Manisa ve İzmir'den 190 kişinin alınacağı kadroya, 3 bin 840 kişi başvurdu. İzmir'den bin 422 başvurunun arasından 105, Manisa'dan ise 2 bin 418 başvuru arasından 85 kişi alınacağı öğrenildi. Adaylar, noter huzurunda yapılacak kura çekimi için sabah erken saatlerde gelerek umutla beklemeye başladı. Kura çekimi sonucunda kimileri mutlu olurken ismi okunmayanlar üzülerek ayrıldı.

Kadrolarına alınacak 190 kişiyle ilgili bilgi veren İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, toplam 3 bin 840 başvuru olduğunu söyledi. İlköğretim ve lise veya dengi okullardan mezun geçici işçi kadroları için İş-Kur tarafından duyuru yapıldığını ifade eden Çiftçi, "Duyurular sonucu İzmir ve Manisa'dan toplam 3 bin 840 kişi başvurdu. Bugün 190 kişilik kadro için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Asil ve yedek adayların isimleri belli oldu. Kura sonuçları internet sitemizden duyurulacak." dedi. Temmuz ayının ikinci haftasında asil ve yedek adayların bin 500 metre koşuya katılacağını kaydeden Çiftçi, "Yapılan mülakatlarda, başvuruları kabul edilen işçilerimize spor yaptırılarak sağlık kontrolünden geçirilecek. Meslekleriyle ilgili araçları kullandıracağız. Asgari ücret alacaklar ancak mesailerle bin 300 lira maaşları olacak. Geçici işçi kadrosunda toplam 5 ay 29 gün görev yapacaklar." diye konuştu.

Kura çekimine 7 aylık hamile eşi Zeliha Korkmaz ile birlikte gelen Altay Korkmaz, bir süre önceye kadar kuaförlük yaptığını ancak dükkan kirası ve Bağ-Kur gibi ödemelerde sıkıntı yaşadığı için işyerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Dünyaya gelmesini bekledikleri oğlunun kendilerine şans getireceğine inandığını söyleyen Korkmaz, "Tek umudum, 190 kişi arasına girebilmek ve sigortalı bir işte sezonluk da olsa çalışmak." dedi. Zeliha Korkmaz da eşinin çalışmayı istediği işin tehlikeli olduğunu ancak işsizliğin en kötüsü olduğunu belirtti.

Alınacak 190 kişilik kadroya son okunan üçüncü isim olarak giren Oğuz Gerbuz ise kura çekimine eşi Selda ve kızı Melisa ile geldi. İşsiz olduğunu belirten Gerbuz, "Kuraya asil üyeler arasına girdiğim için çok mutluyum. Koşuların yapılacağı güne, antrenman yaparak hazırlanacağım." dedi. Selda Gerbuz de eşinin işminin okunmasına çok sevindiğini söyledi.

31 yaşındaki Songül Güler de uzun zamandır işsiz olduğunu ve kriz ortamında iş seçme gibi bir lüksü bulunmadığını ifade ederek, yangın söndürmede bile çalışabileceğini aktardı. İşçi alımını duyduğunda başvurduğunu anlatan Güler; çok sıkıntılı süreç yaşadığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber