Kuvvetli yağış geliyor - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2010 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek yağışların; öğle saatlerinde İstanbul'un Avrupa Yakası, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle batı ve kuzeybatı, Akdeniz ile Güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde İstanbul'un Avrupa Yakası, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu v.b) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli olması bekleniyor.

EGE : Parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ : Parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas ile Ankara'nın doğu ilçeleri) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU : Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber