Okul müdürleri rotasyona 'başarı' ölçüsü istiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Temmuz 2010 08:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir çalışmaları süren okul müdürleri rotasyonu genelgesi yayımladı.

Buna göre artık bulunduğu kurumda beş yıl çalışan okul müdürleri 'zorunlu yer değiştirmeye' tabi tutulacak. 2010 Temmuz ve Ağustos aylarında yürürlüğe girecek rotasyona, okul müdürlerinden itiraz geldi. Uygulamada başarılı-başarısız ayrımı yapılmadığını belirten Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, bakanlık tarafından oluşturulacak kriterlerle okul müdürlerinin mağduriyetinin giderilebileceğini söyledi.

MEB'in uzun süredir beklediği okul müdürleri rotasyonu genelgesi nihayet yayımlandı. Buna göre bulunduğu kurumda beş yıl çalışan okul müdürleri 'zorunlu yer değiştirmeye' tabi tutulacak. İl içinde gerçekleşecek zorunlu yer değiştirmeler için müdürlere okul tercih hakkı tanınıyor. Ancak tercihlerine yerleşemeyenler bakanlığın tercih ettiği herhangi bir okula gidecek. Kurucu olarak başladığı görevinde okulun kısa sürede başarı yakalamasında payı olan müdürü, okuldaki öğretmen ve öğrenciler bırakmak istemiyor. Bunun için öğrenci velilerinin ve öğretmenlerin başlattığı imza kampanyaları bile bulunuyor. Çok sayıda okuldan öğrenci ve öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya şikâyet mektubu gönderiyor.

Rotasyona karşı olmadıklarını belirten müdürler ise herhangi bir ölçü olmadan değişiklik yapılmasını doğru bulmuyor. Başarı için liselere giriş sınavı ve üniversite sınavlarının ölçü alınabileceğini kaydeden okul müdürleri, "Bir çan eğrisi olsun ve başarısız olan müdürler yer değiştirsin." önerisini getiriyor. Rotasyonun adil olması gerektiğini vurgulayan okul müdürleri aksi takdirde birçok dava açılabileceğini belirtiyor.

BURAK KILIÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber