TBMM'nin 5. Yasama Yılı törenle başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2010 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de, 23. dönem 5. yasamı yılı Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı.

Meclis Şeref kapısındaki törene Şahin'in yanı sıra TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri katıldı. AK Parti adına Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Cemil Çiçek, CHP'den grup başkanvekilleri Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi, MHP'den Oktay Vural, BDP'den Sırrı Sakık ve Bengi Yıldız hazır bulundu. Törende Atatürk anıtına çelenk konuldu. Tören duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

Bu arada Şahin, törenin ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın anayasannı ilk 3 maddesine ilişkin sözlerine yönelik açıklamasıyla ilgili soruları cevapsız bıraktı.

Öte yandan Genel Kurul'da, TBMM Başkanı Şahin'in sunuşunun ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 15.00'te Meclis'e gelerek yasama yılını açış konuşmasını yapacak.


MECLİS 23. DÖNEM 5. YASAMA YILI'NA HAZIR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde, 23 Dönem 5. Yasama Yılı açılışı için hazırlıklar tamamlandı. Yaklaşık bir aydır süren hummalı bir hazırlığa sahne olan Meclis, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Genel Kurul'da yapacağı konuşması ile yasama faaliyetlerine başlayacak.

TBMM, 5. Yasama Yılının açılışı nedeniyle TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki heyet bugün saat 14.00'te Meclis bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulunacak. TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'de 23. Dönem 5. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla özel gündemle toplanacak. Genel Kurulda, TBMM Başkanı Şahin'in sunuşunun ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yasama Yılı'nı açış konuşmasını yapacak. TBMM Başkanı Şahin, saat 19.00'da yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis Tören Salonu'nda resepsiyon verecek.

Bu arada Meclis açılış dolayısıyla ziyaret kabul edilmezken, bahçedeki otoparklara araç alınmıyor. Meclis Bakanlığı, saat 17.00'den sonra ise canlı yayın araçlarının Meclis bahçesinden ayrılmasını kararlaştırdı. Televizyonlar bu saatten sonra yayın yapamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber