Bitlis MEM bu okulu neden tamir etmedi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TBMM Başkanlığına

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Bakanı Sn.Nimet Çubukçu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.

Atilla Kart

CHP Konya Milletvekili

Bitlis İl'i Ahlat İlçesi Taşharman Köyü'nde faaliyetini sürdürmekte olan İlköğretim Okulu, 2010 yılı Şubat ayından itibaren yeni binasında eğitim-öğretim hizmetini sürdürmektedir.

Ancak, ilköğretim okulunun 6 ay kadar önce şiddetli rüzgar sebebiyle çatısının arka bölümü yerinden koparak, uçmuştur. Kalan çatı bölümünün ise belli parçaları yine şiddetli rüzgar ve fırtınanın olması halinde uçmaktadır. Çatı, tamamen sökülecek aşamaya gelmiştir.

Çocuklar korku içinde okula girip - çıkmaktadırlar. Düşük yoğunluktaki bir yağmurda bile su binanın içine girmektedir. 300 civarındaki öğrencinin can güvenlikleri yoktur. Kış mevsiminin başlamak üzere olduğu bir dönemde eğitim yapılamaz hale gelmiştir.

6 Ekim 2010 tarihinde Kanal B Televizyonunda canlı olarak yayınlanmakta olan Güncel programı esnasında bir izleyicimizin gönderdiği email ile konu hakkında bilgi sahibi olduk. Emailde sözü edilen bilgilerin doğruluğu daha sonra teyid edilmiştir.

Yukarıdaki bilgi ve açıklamalarımız karşısında;

(1) Müstacel bir hal alan, çocukların can güvenliklerini tehdit eder hale gelen , kış mevsimi öncesinde eğitimi yapılamaz hale getiren bu tablo karşısında, olaya 6-7 aydan bu yana Bakanlık olarak neden müdahale edilmemiş, neden seyirci kalınmıştır?

(2) Okul inşaatının teknik anlamda ayıplı ve eksik olarak yapıldığı açık olduğuna göre; sözleşmeyi ihlal eden , denetim görevini yapmayan müteahhit ve kamu görevlileri hakkında bugüne kadar idari ve adli süreci işletmek konusunda üstünüze düşen görevi yaptınız mı?

Yaptınızsa sonucu nedir?

Bu denetimi gerçekten yaptıysanız, yukarıda açıklaması yapılan eksiklikleri neden gidermediniz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber