260 kişilik geçici işçi kadrosuna 75 kişi başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2010 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'nün ağaçlandırma işlerinde çalışmak üzere Toplum Yararına Çalışma projesi kapsamında Türkiye İş Kurumu'ndan talep ettiği 260 kişilik geçici işçi kadrosuna 75 kişi başvurdu. Aylık 600 TL maaşlı, sigortalı ve 90 gün süreli geçici işe yeterli ilginin olmaması dikkat çekti.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR ) tarafından işsiz sayısını azaltmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda başlatılan Toplum Yararına Çalışma Projesi tüm hızıyla sürüyor. İŞKUR, söz konusu bu proje kapsamında, illerdeki müdürlükleri aracılığıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışmasını sağlamak amacıyla işçi gönderiyor.Bu bağlamda, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü de Toplum Yararına Çalışma Projesine desteklemek amacıyla kent genelindeki bazı bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları başlattı. Bunun için Türkiye İşçi Bulma Kurumu Eskişehir İl Müdürlüğünden işçi talep etti.

Ancak Orman Müdürlüğünün ağaçlandırma çalışmalarında çalıştırmak üzere talep ettiği geçici 260 işçi kadrosuna beklenen ilgi az oldu.Binlerce kişinin işsiz olduğu kentteki 260 kişilik geçici işçi kadrosuna 75 kişi başvurdu. Böylelikle 90 gün süreli, 600 TL ile maaşla çalışılacak iş, işsizlere cazip gelmedi.

İş için şehir merkezinden müracaat eden sayısı kırsal kesime göre daha düşük oldu.Eskişehir merkezinde bu iş için oluşturulan 146 kişilik kontenjana 15 kişi, Alpu'daki 35 kişilik kontenjana 19 kişi, Mihalıççık'ta 79 kişilik kontenjana ise 39 kişi müracaat etti. Söz konusu işle ilgili İŞKUR'a yapılan başvuruların yarın sona ereceği bildirildi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, başvuruların az olmasına çok şaşırdıklarını söyledi. Çalışacak işçilerin sigortasının yapılacağını belirten Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, işin arazi şartlarında yapılacak olması, ücretin 600 TL ve yemek verilmeyecek olmasının talepleri azaltmış olabileceğini kaydetti.

Bu arada, Toplum Yararına Çalışması kapsamında daha önce çalışanların tekrar müracaat hakkı olmamasının çalışmak isteyen insan talebini de azalttığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber