Sağlık Bakanlığı: Yeni uyuşturucuların listeye alınmasında gecikme yaşanmayacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Ekim 2010 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni uyuşturucuların listeye alınmasında gecikme yaşanmayacak

Zehir tacirlerinin yasa kapsamında olmayan uyuşturucularla gençleri zehirlediği ve son 30 yılda sadece 7 maddenin uyuşturucu listesine alındığı yönündeki haberlerimiz üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Haberlerimizden sonra İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, uyuşturucu madde olmasına rağmen yasal boşluk sebebiyle 'yasak' kapsamına girmeyen 6 maddeyle ilgili çalışma başlatmıştı. Bu girişime Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan da destek geldi. Gerek sentetik uyuşturucular gerekse diğer maddelerin listeye konulması için çalışmaların süratle sürdürüldüğünü belirten Akdağ, süreçte bir gecikme yaşanmayacağını söyledi: "Bir tek çocuğumuzda bile böyle bir alışkanlığı kabul edemeyiz. Çabalarımız devam edecek."

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman, geçtiğimiz günlerde JWH-018, JWH-073, JWH-019 isimli sentetik uyuşturucular ile 2C-T-2, 2C-T, 2C-P adlı psikotrop maddelerin yasaklanması için Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) bünyesindeki Erken Uyarı Sistemi Risk Değerlendirme Komitesi'nin olağanüstü toplanması çağrısı yapmıştı.

Yeşil kartlılar diş dolgusunu ücretsiz yaptıracak

Bakan Akdağ, yeşil kartlı hastalara diş tedavisiyle ilgili de müjde verdi. Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde gazetecilere açıklama yapan Akdağ, yeşil kartlı hastaların artık diş dolgularından ve kanal tedavisinden ücretsiz faydalanabileceklerini bildirdi. Yeşil kartlıların diş hastalıkları problemleri çözümü için Maliye Bakanlığı'nın onayının gerektiğini ve yaptıkları değişiklikle sorunu çözdüklerini ifade eden Akdağ, Türkiye'de yoğun bakımda yatmakta olan hastalardan özel hastaneler dahil hiçbir hastanede para alınamayacağını hatırlattı. Sağlık Bakanı, yeşil kartlarla ilgili eksikliklerden dolayı hastanelerin paralarını belediyeler ve il özel idarelerinden alındığını belirtirken, "Bu ödemeleri artık Maliye Bakanlığı'nın ilgili ödeneklerinden karşılanacak." bilgisini verdi.

Obezite ile mücadele için eylem planı hazırladıklarına da değinen Recep Akdağ, obezite ile ilgili restoran ve lokantalarda menülerde kalori gösterilmesi için çalışma yaptıklarını aktardı. Hazır gıdaların üzerine kalori bilgilerinin yazılmasını ve vatandaşları bu şekilde uyarmayı düşündüklerini kaydetti. Okullarda da bu konuda çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

ÇAĞLAR AVCI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber