Başbakan'dan gelir idaresi tasarısına ilişkin açıklama

Haber Giriş : 15 Mart 2005 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Yönetim Kurulu Salonu'nda partisine mensup 20 milletvekiliyle öğle yemeğinde biraraya geldi. Yemek, basına kapalı gerçekleştirildi.

Yemekte; Ankara Milletvekili Vahit Erdem, Hatay Milletvekili Fuat Geçen, Ağrı Milletvekili Mehmet Melik Özmen, Adana Milletvekili Zeynep Ayhan Tekin Börü, Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy ve Hüsnü Ordu, İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Mehmet Sekmen, Mustafa Baş, Mehmet Beyazıt Denizolgun ve Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 20 AK Parti milletvekilinin Başbakan Erdoğan'a sorunlarını anlattıkları ve Hükümet politikaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundukları öğrenildi.

Hatay Milletvekili Fuat Geçen'in yemekte Başbakan Erdoğan'a, ''Yolsuzluklarla ilgili 'Etik Kurul' oluşturalım. Kamuoyunda yolsuzluğa karşı tepki var. Yolsuzlukların üzerine giderek bunu kıralım'' dediği bildirildi.

Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in de, ''Hükümetimiz çok partili hayatımızda tek başına iktidara gelen az sayıdaki hükümetlerden biri. Bu avantajın iyi değerlendirilmesi, ülke sorunlarına bu açıdan yaklaşılması gerekir'' dediği öğrenilirken, milletvekillerinin bazı üst düzey bürokratları Başbakan Erdoğan'a şikayet ettikleri de kaydedildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kurulması ile ilgili yasa tasarısına değinen Başbakan Erdoğan'ın da milletvekillerine; hesap uzmanları, denetçiler, müfettişler ve gelirler kontrolörlerinin aynı çatı altında toplanması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber