Yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili yasa tamam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2010 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili yasa teklifi kabul edilerek yasalaştı.


TBMM Genel Kurulunda, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımına ilişkin yasada, değişiklik öngören yasa teklifinin 2 maddesi kabul edildi.

Teklifin 1. maddesi üzerinde konuşan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, iktidar partisi içinde tasarı konusunda birlik sağlanamadığını öne sürerek, fiyatlandırma konusunda da tartışmanın devam ettiğini söyledi. Susam, "CHP her türlü desteği veriyor ama tasarı 2 yıldır parlamento gündemine getirilememiştir" dedi.

Susam, enerjide dışa bağımlılığın önlenmesi açısından ciddi politikalara ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bütçe görüşmelerinin son gününde yaptığı konuşmada BDP'yi hedef aldığını ileri sürdü.

Sakık, "İki ruh bir bedende. Sayın Başbakan Muş ve Bitlis'te 'Kürt halkı var ve sorunlarını çözeceğiz' diyor, buraya geliyor teknik politikaları hayata geçiyor ve 'Herkes Türk'tür' diyor" diye konuştu.

Sakık, ayrıca, sanatçı Şener Şen'in, katıldığı bir televizyon programında, "Demokratik açılımla" ilgili toplantıya katıldığını ancak yalnızca Başbakan Erdoğan'ın konuştuğunu, kendilerine konuşma fırsatı tanınmadığını" söylediğini iddia etti.

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ise Şener Şen'in katıldığı toplantıda kendisinin de olduğunu, Erdoğan'ın konuşmasından sonra bütün katılımcıların fikirlerinin dinlendiğini söyledi.

Bahçekapılı, Sakık'ın, Başbakan Erdoğan'ın, bütçenin görüşmelerinin son gününde Genel Kurulda yaptığı konuşmasına ilişkin eleştiriyi yanıtlarken, "Sayın Başbakan, 'Biz Türkçülüğe de Kürtçülüğe de karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliğinde bütün alt kimliklere saygı duyuyoruz' dedi. Biz demokratik bir ülkede, tüm etnik kimliklerin ve tüm inançların serbestçe ifade edildiği bir Türkiye hayali ve iddiası içindeyiz" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu'nun "Güneş enerjisi santralinin ne zaman yapılacağı" sorusunu yanıtlarken, "Avrupa ve ABD'den 3 firma bize 10 avro centler civarında yatırımın gerçekleştirilebilecek bir rakam olduğunu söyledi. Piyasadan aldığımız cesaretle 2011 yılının 3. çeyreği ve 2012 yılının 2. çeyreğinde bu fiyatlarla yatırımın başlayabileceğini düşünüyoruz. 600 megavatlık bir gücün önümüzdeki 3 yılda gerekleştirilmesi, gerçekçi olacaktır. Çok yeni bir teknoloji üretilmemiş olmasına rağmen, malzemeler konusunda ciddi bir ucuzlama oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber