TCDD'den kamera açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2011 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD 1. Bölge Müdürlüğü, geçen ay çatısında yangın çıkan Haydarpaşa Tren Garı'na kapalı devre kamera sistemi kurulması çalışmalarına ilişkin, kablolama ve ekipman montajının ardından kamera muhafazalarının takıldığını, son olarak kameraların montajının yapılacağını bildirdi.

Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul 5 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü izni ve Kadıköy Belediyesinin uygun görüşü alınarak, 14 Aralık tarihinde, Haydarpaşa Gar binasının, yangın nedeniyle, bir kısmı tahrip olan çatısının kötü hava koşullarına karşı korunabilmesi için geçici çatı uygulamasına başlandığı hatırlatıldı.

Geçici çatının, 30 Aralık tarihinde tamamlanarak, binanın kötü hava şartlarından dolayı korumaya alındığı, güvenlik nedeniyle kapatılan Şehir Hatları ve Turyol iskelelerinin de açıldığı bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

?İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri danışmanlığında, tarihi binada acil önlemler alınmakta, rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ihale işlemleri devam etmektedir.

Garlara kamera sistemi kurma çalışmaları ise yangından önce başlamıştır. TCDD 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı, Haydarpaşa, İzmit, Arifiye, İstanbul Sirkeci, Çerkezköy, Alpullu garları ve Kapıkule Lojistik Müdürlüğü olmak üzere toplam 7 garda kapalı devre kamera sisteminin ihalesi, 7 Eylülde yapılmış ve yüklenici firma ile 4 Ekimde sözleşme imzalanmıştır.

Yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak sahada işler fiili olarak 8 Ekim tarihinde başlamıştır. Bugün itibariyle Arifiye ve İzmit garlarında iş tamamen bitmiş olup, diğer lokasyonlarda işler devam etmektedir. İşin ilerleyişi gereği sahadaki kablolama ve ekipman montajına müteakip kamera muhafazaları takılmış olup nihai olarak kameraların montajı yapılacaktır.

Yüklenici firmanın, Haydarpaşa'da meydana gelen çatı yangını ve kurumumuzca istenen izleme merkezinde kurulacak olan duvar ekran sisteminin uygulama çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca yüklenicinin yaptığı imalatlara ait geçici kabul işlemleri 10 Ocak 2011 tarihi itibariyle başlayacaktır. Sistem henüz devreye alınmamıştır. İhale süreci program dahilinde devam etmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber