Çerkezköy İlçe nüfus müdürü tutuklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ocak 2011 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet YİRUN- Şaban KARDEŞ

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde, kaçakçılık, çek-senet tahsilatı, tehdit gibi birçok suça karıştıkları iddiasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından 'Adli kontrol' kararı ile serbest bırakılan Nüfus Müdürü Mustafa H.'nin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu tutuklandı.

Çerkezköy'de geçen Aralık ayında, kaçakçılık, çek-senet tahsilatı, tehdit gibi suçları işledikleri iddiası ile Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin yaptığı operasyon kapsamında, çetenin elebaşı olduğu öne sürülen C.G. ile birlikte H.A., E.S., İ.E., T.P., H.A., M.T., V.P., M.G., K.F., M.D., Y.D. ve adliyede görevli memur S.T., 'Silahlı suç örgütü kurma, iş yeri ve kamu binası kurşunlama, devam eden soruşturma müdahale etmek,görevli olan görevliye görevini kötüye kullandırma,çek,senet tahsilatı,nitelikle yağma,silahlı tehdit ile uyuşturucu madde bulundurma ve ticaretini yapma' suçlarından tutuklandı.

Aynı operasyon kapsamında, çeteye para karşılığında baskı yapacakları kişilerin hakkında bilgilerini verdiği öne sürülen Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Mustafa H. ile birlikte müdürlükte görevli memur K.G. ve Çerkezköy Cezaevi'nde görevli infaz koruma memuru N.K., adliyede görevli katip S.S. ile İ.D., V.P., M.Ş.'nin çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, mahkemenin adli kontrol kararı ile serbest bıraktığı 7 kişinin tutuklanması için üst mahkemeye itiraz etti. Savcının itirazını değerlendiren Asliye Caza Mahkemesi itirazı yerinde bularak Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Mustafa H., K.G., N.K., S.S., İ.D., V.P., M.Ş. tutuklanarak Pınarhisar Cezaevi'ne gönderildi. Böylece operasyon kapsamında tutuklanananların sayısı 20'ye yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber