Akdeniz'de akraba atamalarına devam

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Ocak 2011 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) akraba atamaları devam ediyor. Bilimsel çalışmalar ve yeterliliklere göre yapılması gereken atamalardaki akrabalık bağları bazı öğretim üyelerinin YÖK'e şikayetleri ile ortaya çıktı. star 14 Aralık'ta ?Akraba-i Taallukat Üniversitesi? başlıklı haberde konuyu duyurmuştu. İşte üniversitedeki akraba atamalarından bazıları:

? Rektör İsrafil Kurtcephe'nin öz yeğeni Doç. Dr. Ömer Geçici, Psikiyatri Anabilim Dalı Akademik Kurulu'nun ?Öğretim üyesi ihtiyacı yoktur? kararına rağmen, Tıp Fakültesi'ne Rektörlük yetkisi ile getirildi.

? Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Baktır'ın oğlu E. Ozan Baktır, Uluslararası İlişkiler departmanına uzman olarak alındı.

? Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan'ın eşi Özlenen Özkan aynı anabilimdalına yardımcı doçent olarak atandı.

? Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Sarıkcıoğlu'nun eşi Süreyya Bilen Sarıkcıoğlu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'na yardımcı doçent olarak atandı.

? Teknokent Müdür Yar. Doç. Dr. Selçuk Helhel'in eşi Yeşim Helhel, Turizm Yüksek Okulu'na yardımcı doçent olarak atandı.

? Nöroloji Başkanı Prof. Dr. Babür Dora'nın eşi Devrim Bora ?ihtiyaç yok? beyanına rağmen atandı.

? İrfan Özcan Çallı Meslek Yüksek Okulu'na müdür yapılırken, eşi Işık Özcan da Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu'na alındı.

? Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan'ın eşi Mükerrem Erdoğan hemşirelik kadrosundan Meslek Yüksek Okulu'na öğretim görevlisi atandı.

? Rektör Yardımcısı Prof. Meral Gültekin'in kızı olan Ayça Pamukçu Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'ne uzman olarak alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber