Aile hekimleri, hastalarının geçmiş radyoloji görüntülerine ulaşabilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2011 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, örnek bir projeye imza atarak, aile hekimlerinin kendi hastalarının radyoloji görüntülerinin arşivine ulaşmasını sağlayacak.

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin, hastalarının yaşadığı rahatsızlıktan dolayı daha önce çeşitli hastanelerde çektirdiği radyoloji görüntülerine ulaşabilmesini sağlayacak. 'Merkezi Tıbbi Veri Arşivleme ve Raporlama ve İstatistik' yazılımı ile aile hekimleri kendilerine kayıtlı hastalarının radyolojik görüntülerine de sahip olabilecek. Böylece aile hekimleri, hastalarının röntgen filminden ekg'sine, tomogrofiden ultrasona kadar radyoloji alanına giren tüm tetkiklerini ortak bir havuzda takip edebilme imkanına kavuşacak.

Bakanlık, konuyla ilgili tüm il sağlık müdürlerine aile hekimlerinin bu konuda bilgilendirilmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi. İl Sağlık Müdürlükleri sistemin kullanılmasıyla ilgili aile hekimlerine eğitimin yanı sıra aile hekimlerine ait kullanıca ad ve şifrelerini teslim edecek. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre aile hekimlerinin daha etkin ve verimli çalışmalarını sağlaması amaçlanıyor. Aile hekimleri, hastaların geçmiş dönemlerde çeşitli hastalıklardan dolayı çekildiği radyoloji görüntüleriyle hastalarının durumunu yakından takip edebilme imkanı elde edecek.

Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Aksoy, aile hekimlerinin, hastalarının tekrar radyoloji görüntülerinin çektirilmesini sağlamadan, Ankara'daki devlet hastanelerinden üniversite hastanelerine kadar tüm radyoloji görüntülerine erişebileceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber