Ankara'da okullara kar tatili

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2011 15:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Ankara Valiliği, yarın ilk ve orta dereceli okullar ile anaokulları ve kreşlerin tatil edilmesini kararlaştırdı.

Valilikten yapılan açıklamada, kentin sabah saatlerinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girdiği belirtilerek, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarına göre Çarşamba günü kuvvetli rüzgar ile kar yağışının devam edeceğine dikkat çekildi.

Olumsuz hava koşullarının ani sıcaklık düşmesi sonucu buzlanma ve don olaylarına neden olacağı vurgulanan açıklamada, tüm vatandaşların tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla hava koşullarının eğitim-öğretim kurumlarındaki öğrencilerin sağlığını olumsuz etkilememesi için yarın resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin 1 gün süre ile tatil edildiği bildirildi.

Ayrıca açıklamada, ''Akşam saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ile birlikte etkili kar yağışının başlayacağı ve ayrıca ani sıcaklık düşüşleriyle buzlanma ve don olayının beklendiği'' ifade edilerek, başta öğrenci velileri olmak üzere eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinin, öğrencilerin sağlık ve ulaşım güvenliği ile eğitimlerinin sürekliliğinin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınması istenildi.

Valilik, kar yağışının meydana getirebileceği olumsuz şartlara karşı tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üstün görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde hizmetlerini aralıksız sürdürdüğünü de belirtti.


TATİL BEKLENTİSİ VARDI

- Ankara'da tipi şeklinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okul servis araçlarının, bazı semtlere normal saatinden 1 saat gecikmeli gelmesi öğrenci-veli ve okul yönetiminde sıkıntıya yol açtı.

Ankara Umum Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, bugün servislerin ulaşımında büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, 5-6 tane maddi hasarlı kazanın meydana geldiğini söyledi.

Sabahtan bu yana ana arterlerde ulaşım sıkıntısı oluşmadığını ancak ara sokaklarda hiçbir çalışma yapılmadığını için araçların güçlükle girdiğini bildiren Elmadağlı, ''Ancak bizler öğrencileri evinin önünden aldığımız için ara sokaklarda sorun yaşıyoruz. 1 saatin üzerinde gecikmeler oldu. Çocuklar karın altında beklediler. Veliler bizi arayarak okulların tatil edilip edilmediğini sorup durdular. Hem öğrenci, hem veli, hem de okul yönetimleri bu durumdan dolayı mağdur oldular'' diye konuştu.

En çok problemin Çankaya-Yıldız, Dikmen-Sokullu, İncek-Elvankent, Keçiören-Senatoryum, Akdere semtinde meydana geldiğini bildiren Elmadağlı, ''Bugün servislerin ulaşımında büyük sıkıntı yaşadık. 5-6 adet maddi hasarlı kaza meydana geldi. Veliler tedirgin olduğu için okulların tatil edilmesini istiyor. Bu doğrultuda valilikle görüşmede bulunduk'' dedi.

Okullarda eğitim ve öğretime ara verilmesi yönünde Ankara Valiliği'nden taleplerinin olduğunu ifade eden Elmadağlı, yetkililerin kendilerine 'veliler isterse çocuklarını okula göndermeyebilir. İzinli sayılırlar' şeklinde görüş bildirdiklerini söyledi.

2-3 özel kolejin inisiyatif kullanarak eğitim-öğretime kar tatili kararı aldıklarını belirten Elmadağlı, Ankara'da okul servisi yapan 5 bin 500 adet araçlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

-VELİLERİN SIKINTISI-

Veliler ise olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün okulların tatil edilmesinin yerinde bir karar olacağını ifade ederek, ''Dün geceden bu yana kar yağışı etkili. Ancak Ankara Valiliği tarafından tatil kararı alınmadığı için, çocuklarımız duraklarda servis çilesi yaşadı. Valiliğin dün akşam saatlerinde eğitim ve öğretime kar tatili kararı alması yerinde bir karar olurdu. Ancak yapılmadı. Bu nedenle sabah saatlerinden itibaren çocuklarımız saatlerce servislerin karın altında servislerin gelmesi beklerken, servis şoförleri de ara sokaklarda karın ulaşımı engelleyen tablosuyla karşı karşıya kaldılar. Yetkililerin olumsuz hava koşullarını gözönüne alarak yerinde kararlar almasını bekliyoruz'' görüşünü dile getirdi.

İmkanı olan velilerin bir kısmı ise uzun süre servis beklemek zorunda kalan çocuğunu özel aracıyla okula götürdüğünü belirterek, bu tür durumlarda ilgili makamların yaşanacak olumsuzluğu gözönüne alarak tatil kararı alması gerektiği görüşünü savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber