'SGK avukatıyız' dediler, 20 bin TL dolandırdılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2011 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de kendini Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışan avukat olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığı iddia edilen kişi ile ona yardım ettiği ileri sürülen bir kişi yakalandı. Emekli olmak isteyenlerin hayalleriyle oynayan iki zanlının bu yöntemle 6 kişiden yaklaşık 20 bin TL tutarında para aldıkları iddia edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran vatandaşlar, kedisini 'SGK'da çalışan avukat' olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldıklarını ihbar etti. Harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, mağdur vatandaşlara gösterdikleri fotoğraflarla zanlıların E. A. (33) ve M. İ. (48) olduğunu belirledi. İki zanlı kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılardan E. A.'nın kendisini SGK avukatı olarak tanıtarak emekli olmak isteyen vatandaşlardan para aldığı ileri sürüldü. Diğer zanlı M. İ.'nin ise dolandırılacak vatandaşlarla E. A.'nın irtibatını sağladığı iddia edildi.

Zanlıların üst aramalarında bir adet sahte kimlik, çok sayıda vatandaşa ait evrak fotokopileri, kimlik belgeleri ve vesikalık fotoğraflar bulundu. Zanlıların M. A. (51), K. K. (42), M. M. (45), A. B. (37) ve İ. Ü. (54) isimli vatandaşları yaklaşık 20 bin TL dolandırdıkları ileri sürüldü. Zanlıların poliste bir çok kaydı bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber