Gümrüklere yolsuzluk baskını: 60 gözaltı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2011 14:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ''ihale yolsuzluğu'' iddiaları kapsamında Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğüne operasyon düzenledi. İzmir'in yanı sıra İstanbul, Antalya, Bursa ve Manisa'da da gerçekleştirilen operasyonda 50'nin üzerinde kişi gözaltına alındı.7 İLDE SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON

Bu arada, Aydın'ın Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 7 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 10'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Grup Amirliği ekipleri, yapılan istihbarat çalışması sonucu organize suç örgütü kurdukları ve sigara kaçakçılığı yoluyla gelir temin ettikleri belirlenen bir gruba yönelik Aydın'ın Nazilli ve Buharkent ilçelerinin yanı sıra Ağrı'nın Doğubayazıt ve Muğla'nın Fethiye ilçeleri ile Gaziantep, İstanbul, Antalya ve Bayburt'ta eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 148 bin 588 paket gümrük kaçağı sigara, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 7 adet sigaraların dağıtımın yapıldığını gösterir ajanda, 1 fatura, 3 dekont, 1 koçan sigara sipariş fişi ele geçirdi.

Polis, operasyonlarda A.Z, H.Z, K.D, C.D, C.E, A.E, F.G, N.K, C.C, F.C, M.E, R.T, S.D'yi gözaltına aldı.

Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u, ''suç örgütü kurmak ve yönetmek'' ve ''örgüt faaliyetleri çerçevesinde sigara kaçakçılığı yapmak'' suçlamalarıyla tutuklandı. Zanlılardan M.E, R.T. ve S.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TASİŞ OPERASYONUNDA 60 GÖZALTI

Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TASİŞ) bağlı İzmir Şube Müdürlüğüne yönelik ''ihale yolsuzluğu'' iddialarıyla ilgili bu sabah gerçekleştirilen operasyonda TASİŞ İzmir Şube Müdürü, bazı şube çalışanları ile ihalelere katılan çok sayıda iş adamının aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu sabah gerçekleştirdiği ve İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Manisa, Denizli ile Mersin illerini kapsayan operasyonunun, polise gelen bir ihbar mektubu üzerine başlatıldı.

TASİŞ İzmir Şube Müdürlüğünde gümrük mallarının satış ihalelerinde yolsuzluk yapıldığına ilişkin ihbar mektubunun gelmesinin ardından takibin 1,5 yıl sürdüğü, 8 ilde belirlenen 100 ayrı adrese yaklaşık bin polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan 60 zanlı arasında TASİŞ İzmir Şube Müdürü N.Ç, 4 şube çalışanı ve çok sayıda iş adamının da bulunduğu, birçok silah ele geçirildiği belirtildi.

İzmir'de hafriyat işi yapan iş adamı G.N. elebaşılığında ''çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna'' giden zanlıların, gümrük mallarının satışıyla ilgili ihale şartları, ihaleye katılanlar ve verilen teklif içerikleri konularında aralarında bilgi akışı sağladıkları, ihalelere anlaşmalı oldukları şirketlerin katılımını sağlayarak rekabet ortamı yaratmış gibi gösterdikleri, ihaleye dışarıdan katılmak isteyen firmaların da menfaat veya tehditle çekilmelerini sağladıkları iddia edildi.

Gözaltına alınan zanlıların sorgulanmasına henüz başlanmadığı ve operasyonun genişletilebileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber