Velilerden 'kavgacı öğrenci istemiyoruz' eylemi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Nisan 2011 18:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri, bir öğrenciyi makasla yüzünden yaraladığı için başka bir okuldan gönderilen 7'nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki E.E.'yi istemedikleri gerekçesiyle eylem yaptı.

Fethiye'de geçen 29 Mart'ta Yusuf İzzet Gökçe İlköğretim Okulu?nda okuyan 7'nci sınıf öğrencisi E.E. sabah okula giriş sırasında çarpıştığı aynı yaştaki Ö.G. isimli öğrenciyle kavga etmeye başladı. Yumruklaşmanın ardından E.E. cebindeki makası çıkararak Ö.G.'yi suratından yaraladı. Ö.G. öğretmenler tarafından ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi?ne götürülürken, E.E. ise polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi. Adliyede savcılık talimatıyla serbest bırakılan öğrencinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulunun değiştirilmesine karar verilerek, ilçe merkezinde bulunan Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu?na kaydı yaptırıldı.

VELİLER İSYANDA

Bu öğrencinin okula geleceğini duyan veliler ise bugün öğle saatlerinde yazdıkları dilekçeler ve topladıkları imzalarla okul önünde toplandı. E.E.'nin kendi çocuklarına da zarar vermesinden çekindiklerini belirten veliler, E.E.'nin gelmesi halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirtti. Öğrenciler de, velilerinin yapmış olduğu eyleme destek vererek, 'Bu çocuğu okulumuzda istemiyoruz' yazılı döviz açtı.

4'üncü sınıfa giden kızının hayatından endişe duyduğunu belirten Yasemin Öncen, şunları söyledi:

"Biz bu çocuğun okula gelmesini istemiyoruz. Bu çocuk suç makinesi gibi. Biz öğrencinin devlet koruması altına alınıp, ailesinden alınıp tedavi görmesi gerektiğine inanıyoruz. Kavga çıkardığı okulda da öğretmenlere kök söktürmüş, çocukları taciz etmiş. Bu öğrenciyle ilgili Başbakanlığa, Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılar yazdık. Gereken neyse sonuna kadar mücadele edeceğiz. Eğer o öğrenci bu okula gelirse, ben kızımı bu okuldan alacağım."

Öğrenciyi okulda istemeyen bir diğer veli Nurhan Çetinkaya ise, "Çocuğun tedavisi için aramızda para toplayıp tedavi ettirelim. Biz dışlanmasını, okuma hakkının elinden alınmasını da istemiyoruz. Fakat çocuğumuza zarar gelmesini de istemiyoruz" dedi.

ÖĞRENCİNİN OKUMA HAKKI ELİNDEN ALINAMAZ

Öğrencinin anayasal hakkı olan okuma hakkının elinden alınamayacağını belirten Fethiye Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ise, şöyle konuştu:

"Bu öğrencimiz ilköğretim okulu 7'nci sınıf öğrencisi. Öğrenci yaptığı eylemden dolayı adliyeye sevk edilerek serbest bırakıldı. Anayasaya gereği 'çocuktur', okuması gerek. 'İlçe Öğrencilerinin Davranışını Değerlendirme Kurulu' diye adlandırdığımız bir kurulumuz var. Bu kurulumuzun öğrenci için almış olduğu karar okul değişikliğidir. İlköğretim okulu öğrencilerine bizim vereceğimiz en büyük yaptırım, okul değiştirmektir. Kurul da okul değişikliğini yaptı. Ben bu çocuğu okutmak zorundayım. O çocuk o okulda okuyacak. Anayasal bir haktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber