Bursa'da okullarda bedava süt dağıtılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2011 15:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa Valisi Şahabettin Harput, önümüzdeki günlerde sponsor firmaların desteği ile okullarda süt dağıtımına başlanacağını kaydetti.

Dünya Süt Günü, Bursa Tarım İl Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl Tarım Müdürlüğü'ndeki etkinlikte konuşan Vali Şahabettin Harput, okul kantinlerinde gazlı içecekleri yasakladıklarını hatırlattı. Sütün önemine dikkat çeken Vali Harput, yediden yetmişe herkese süt içme alışkanlığını kazandırmak istediklerini anlattı.

Sütün insan sağlığı açısından önemini bir kez daha sorgulamak gerektiğine dikkat çeken Vali Harput, ?Sütün insan sağlığı açısından önemini bir kez daha sorgulayarak nerede olduğumuzu. Nereye varmak istediğimizi bir kez daha değerlendirmemiz lazım. İnsanlar tabii yaşadığı dönemlerde sütle, yoğurtla, yağla, yumurtayla beslendiği için daha sağlıklı ve güçlü idi.? dedi.

Okullarda süt dağıtımının planlandığını belirten Vali Harput, ?Diğer amacımız süt üretimi yapan firmaların desteği ile ilköğretimdeki belli kesimindeki çocuklarımıza sürekli olarak süt içmeyi alışkanlık haline getirmek. Hala evinde süt içemeyen çocuklarımız varsa biz bu çocuklarımıza bir bardak sütü eğer sunamıyorsak nerede kaldı bizim kardeşliğimiz.? şeklinde konuştu.

Bu konuda millet devlet el ele vermek zorunda olunduğuna dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, ?Önümüzdeki dönemde böyle bir kampanyanın başlatılması için bir çalışma programlayacağız. Buna herkesin katkı vereceğine yürekten inanıyorum.? ifadelerini kullandı.

Anne ve babalardan başka şeyleri kısarak çocuklarından sütü ve yumurtayı ihmal etmemelerini isteyen Vali Harput, şenliğe katılan çocuklara sponsor firmalardan alınan hediyeleri dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber