2 Haziran 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 02 Haziran 2011 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da Danıştay eski Başkanı Mustafa Birden'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek, saat 14.00'da Isparta'da valilik önünde düzenlenen mitingde halka hitap edecek, saat 17.30'da Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 20.00'da İtalya Milli Günü ve İtalya Birliği'nin ilan edilişinin 150. yılı münasebetiyle düzenlenen resepsiyona katılımı ve İtalya Cumhuriyeti Devlet Nişanı "Commendatore" madalyasının takdim törenine katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, The Marmara Otel'de saat 10.00'da, 6. Karadeniz ve Hazar Telekominikasyon Düzenleyiciler Konferansına katılacak.

- Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Karaman'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa'da propaganda faaliyetlerinde bulunacak.

- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, saat 11.00'de Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 6. Komşu Ülkeler Fuarı'nın açılışına katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, saat 10.00'da seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar şehir merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, saat 10.30'da Şaşmaz'daki Kamyoncular sitesini ziyaret edecek.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmalarına Alanya, Manavgat, Serik, Kemer ve Antalya merkezde sürdürecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Hasan Gerçeker'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığı için Yargıtay binasında, saat 09.00'da seçim yapılacak.

- YÖK Genel Kurulu, saat 10.00'da YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında YÖK'te toplanacak.

- İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi İzleme Komitesi 27'inci Toplantısı, saat 16.00'da DTP Müsteşarı Kemal Madenoğlu'nun katılımlarıyla sona erecek.

- Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saat 13.30'da Ankara Kalesi Çukurhan Otel'de Ankara Kalesi Eylem Planı kapsamında düzenlenen "Kale Toplantısı"na başkanlık edecek.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 14.00'da Büyük Anadolu Oteli'nde Akyurt bölgesi sanayicileri ile bir araya gelecek, saat 15.00'da yapım çalışmalarına başlanan Şaşmaz Zırhlı Birlikler arası bulvar inşaatının çalışmalarını yerinde inceleyecek.

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğlulları, saat 11.00'da Büyükşehir Belediyesi Zafer Çarşısı Sergi Salonu'nda "El Sanatları ve Tarımsal Ürünler Sergisi"nin açılış törenine katılacak.

- Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nce, saat 10.00'da Başkent Öğretmenevi'nde "Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 7. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni" düzenlenecek.

- TÜBİTAK'ın, "Özel Sektör Araştırma ve Yenilik Proje Destekleri" bilgilendirme toplantısı, saat 14.00'da Ankara Sanayi Odası'nda yapılacak.

- Ankara'daki 10 üniversitede ekonomi eğitimi alan öğrencilerden oluşan "Genç Dış Ticaretçiler Meclisi" projesi kapsamında düzenlenen "Dış Ticaret ve Uluslararası Pazarlama" eğitim programını tamamlayan öğrencileri sertifikaları, saat 18.00'da Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, saat 11.00'da Çankaya Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Noterler Birliği'nin 40. Olağan Kongresi, saat 10.00'da Türkiye Noterler Birilği'nin hizmet binasında başlayacak, saat 15.00'da Türkiye Noterler Birliği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Anıtkabir'i ziyaret edecek, saat 19.30'da kongre nedeniyle Ankara Hilton Oteli'nde kokteyl düzenlenecek.

- 8. Ulusal Hepatoloji Kongresi'nin Türk ve yabancı uzmanların katılımı ile "Türkiye Hepatit B Yol Haritası"nın detaylarının paylaşılacağı basın toplantısı, saat 12.00'da Sheraton Otel'de yapılacak.

- Ankara'nın Altın Çiçekleri Sergisi, saat 12.00'da ANFA Altınpark A Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- Hüseyin'e Özgürlük İnsiyatifi üyeleri, saat 12.30'da Adalet Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası üyeleri, saat 11.00'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açımlaması yapacak.

- Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği tarafından, saat 10.00'da Hotel Midi'de basın toplantısı düzenlenecek.

- "CS 3 Gebze Kompresör İstasyonu'nun Kırşehir Mucur'a Taşınması Yapım İşi" ihalesi, saat 14.00'da BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

- İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde (TEM) saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

- Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav depreminde hasar gören binaların son durumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- A Milli Takım, yarın saat 19.00'da maçın oynanacağı Roi Baudouin Stadı'nda son çalışmasını yapacak. İdmanın ilk 15 dakikalık bölümü medya mensuplarına açık tutulacak. Antrenman öncesinde Teknik Direktör Guus Hiddink ve bir futbolcu saat 18.15'te stadyumda basın toplantısı düzenleyecek.

- Beşiktaş'ın tacrübeli kalecisi Rüştü Rençber, saat 14.00'de Gaziosmanpaşa Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi'nde ziyarette bulunacak. Diyaliz Merkezindeki hastaları ziyaret edip nakil olmuş ve nakil olmayı bekleyen çocuklarla buluşup, organ bağışına destek verecek.

İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Danıştay Başkanı Mustafa Birden'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. Erdoğan, Isparta ve Mersin mitinglerinde halka hitap edecek. (11.00-14.00-17.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bartın, Karabük ve Düzce'deki mitinglerinde konuşacak. (12.00-14.00-16.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzincan ve Erzurum'da halka hitap edecek. (13.30-17.30)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Ardahan'da miting düzenleyecek. (12.00)

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Alanya, Manavgat, Serik, Kemer ve Antalya'da seçim çalışması yapacak. (09.30/17.20)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları için geldiği Adana'da basın toplantısı düzenleyecek. (08.00)

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Şaşmaz'da esnaf ziyareti yapacak. (10.30)

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Denizli ve ilçesi Tavas'ta seçim çalışması yapacak. (12.00-15.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek. (10.00)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Karaman'da Milli Eğitimde Yenilikler konulu programa katılacak. (16.30)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasının kesin sonuçlarını Batman'daki TPAO tesislerinde açıklayacak. (12.00)

Ulaştırma Bakanı Habib Solak, İstanbul The Marmara Otel'de 6.Karadeniz ve Hazar Telekomünikasyon Zirvesi'ne katılacak. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de seçim çalışması yapacak.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Rize'de 2011 Yaş Çay Alım Kampanyası'nı başlatacak. (14.00)

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akyurtlu sanayicilerle bir araya gelecek ve Şaşmaz'da yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyecek. (14.00/17.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Balmumcu'daki CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde ?Büyük İstanbul Mitingi' tanıtım toplantısına katılacak. (11.00)

Kamuda çalışan yaklaşık 230 bin işçinin beklediği ücret zammı için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Türk İş yönetimi Trabzon'da bir araya gelecek.

İstanbul'u ziyaret eden İspanyol uçak gemisi 'Juan Carlos I'de basın toplantısı yapılacak. (11.30)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Kalesi Eylem Planı çalışmaları hakkında bilgi verecek. (13.30)

Değişim İçin Suriye Konferansı Antalya'da sona eriyor.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) ve EBSO tarafından düzenlenen 4.Ulusal Üniversite-Sanayi Kongresi açılışını yapacak. (09.00)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan, aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 8 askerin yargılanmasına, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (11.00)

SPOR

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 5 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan Olimpik Gün Koşusu ve Yürüyüşü ile ilgili Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

EURO2012 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçında Belçika'ya konuk olacak olan Türkiye A Milli Takımı, bu maçın son çalışmasını müsabakanın oynanacağı statta yapacak. Teknik Direktör Guus Hiddink bir basın toplantısı yapacak. (19.15)

Balkan-Avrupa ve Dünya Şampiyonasında derece alan sporcular Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret edecek. (10.00)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber