Yeni Danıştay Başkanı'ndan ilk açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2011 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın yeni Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Danıştay'ın yeniden yapılandırılması ve layık olduğu konuma gelebilmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Mustafa Birden'in yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından bugün Danıştay Başkanlığı için seçimler yapıldı. Yaklaşık 35 dakika süren ve Danıştay Başkanlık seçimlerinde bir ilk olan seçimlerin ardından çiçeği burnunda Başkan Karakullukçu, basın mensuplarına ilk demecini verdi. Toplumun yargı organlarına olan güveninin korunabilmesi, hakkın gerçek sahibine tesliminin biran önce sağlanması ve uyuşmazlığın taraflarının en kısa sürede tatmin edilebilmesi açısından yargılamanın makul sürede

sonuçlandırılmasının son derece önemli olduğuna işaret eden Karakullukçu, ancak uzunca bir süredir yargının iş yükünde meydana gelen artışın, davaların yüksek mahkemelerin önünde sürüncemede kalmasına ve mağduriyetlere sebep olduğunu söyledi. Bu mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla Anayasa değişikliği yapıldığını, iş yükünün azaltılması ve sorunun çözüme kavuşturulmasına yönelik önemli adımlar atıldığını vurgulayan Karakullukçu, "Bu kapsamda dünyada ve ülkemizde meydana gelen gelişmelere uyum

sağlamak amacıyla Danıştay'ın yeniden yapılandırılması ve layık olduğu konuma gelebilmesi hususunda elimden gelen gayreti göstereceğimi belirtmek istiyorum. Danıştay'ın sorunlarının öncelikle çözümlenmesi, Danıştay üyeleri, savcıları, tetkik hakimleri ve çalışan diğer tüm personelin sağlıklı bir çalışma ortamına kavuşturulması için yapılmakta olan yeni hizmet binasının biran önce bitirilerek faaliyete geçmesi gerekmektedir. Bu konuda da gerekli olan tüm çaba gösterilecektir" dedi.

Karakullukçu, Anayasa'nın ikinci maddesinde belirtilen demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışı içinde çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne taraf olan adil yargılama taahhüdünde idari yargının üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olduğunu ifade etti.

Öte yandan bugün Danıştay'da gerçekleştirilen seçimlere Karakullukçu'nun yanı sıra Başkanvekili Sinan Yörükoğlu da katıldı. Yapılan oylamada Karakullukçu 82 oy alırken, Yörükoğlu 58 oyda kaldı. Karakullukçu, Danıştay Başkanlığı'na ilk tur oylamada seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber