Uyuşturucu taciri ?polis' çıkınca emniyet güçleri büyük şaşkınlık yaşadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2011 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) Narkotik Büro Amirliği, uyuşturucu kaçakçılığı yapan 1'i polis 7 kişiyi yakaladı. Emniyette ifadesi alınan zanlılar İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden getirilen yüklü miktarda uyuşturucu maddenin iki otomobille farklı istikamette Samsun ve Adana yollarından, Kocaeli üzerinden İstanbul'a götürüleceği ihbarını aldı. Bu bilgi üzerine harekete geçen ekipler, uyuşturucu yüklü otomobilin şehir sınırları içine girdiğini tespit etti. Polis, takibe aldığı uyuşturucu tacirlerinin 4 otomobille gittiğini, 2 öncü aracın uyuşturucu yüklü otomobillerin önünde giderek, polis noktalarının olup olmadığını haber verdiğini de belirledi.

Operasyon için hazırlıklarını tamamlayan narkotik ekipleri, ilk olarak öncü iki otomobili, ardından uyuşturucu yüklü diğer iki otomobili Gültepe rampasında durdurdu. Ekipler, iki otomobilde yaptıkları aramada 'zula' diye tabir edilen gizli bölmelere yerleştirilmiş 61 kilogram toz esrar maddesi ele geçirdi.

Emniyet güçleri, gözaltına alınan 7 şahıs üzerinde yaptıkları kimlik kontrollerinde, bir şahsın doğu illerinde görevli olan bir polis memuru olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Gözaltına alınan çete lideri M.T., E.K., A.K., R.A., Y.A., N.S. ve ismi verilmeyen polis memuru emniyette alınan ifadelerinin ardından İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi.

Polis, çeteye yönelik düzenlediği son operasyonda ele geçirdiği 61 kilogramlık toz esrar maddesi ile aynı gruptan toplamda 81 kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Aynı gruba yönelik üç ay önce gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 6 İran uyruklu şahıs, üzerlerine bağladıkları esrar maddeleri ile yakalanmıştı. Mahkemeye çıkarılan 6 zanlı, yargılandıktan sonra cezaevine konulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber