Çelik: Okullarda abartıldığı kadar şiddet yok

Haber Giriş : 17 Nisan 2005 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'nun öğrencileri dün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i ağırladı. Conrad Otel'de gerçekleştirilen konferansta Türkiye'nin Kültür Sanat ve Eğitim Politikaları konulu bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Bugün YÖK Yasası önünde büyük bir engel teşkil eden insanlar, bence bu ülkeye en büyük kötülüğü yapan insanlar? dedi. ?Üniversite öğretim üyesi arkadaşlarıma söylüyorum, hükümet mensuplarına laf yetiştirme çabasında olmayın? diyen Bakan Çelik, ?Eğer siyaset yapmak istiyorsanız, sırtınızdaki cüppenizi çıkartın benim gibi, çıkın halkın karşısına? diye konuştu.

?Abartmayın'

Son günlerde okullarda yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak Bakan Çelik, ?Aslında okullarımızda ürkeceğimiz sistematik bir şiddet meselesi yoktur? dedi.

?Okullarda yaygın bir şiddet varmış' gibi bunun kamuoyuna duyurulmasını yanlış bulduğunu söyleyen Bakan Çelik, ?Bunlar, çok nadir rastlanabilecek olaylardır. Biz şiddeti ve her türlü olumsuzluğu okullarımızın uzağında tutmak için büyük bir gayret içindeyiz. 20 milyonluk bir öğrenci kitlesi içinde zaman zaman bu tür anormal durumlar ortaya çıkabilir? dedi.

?Yeni üniversite açmadan, altyapısı olan, yani üniversitesi olmayan, ancak üniversitelere bağlı yüksekokul veya fakülteleri olan illerde, mesela Çorum'da rektörlük birimlerini oluşturacağız? diyen Bakan Çelik, Türkiye'deki üniversitelerin sayısını artırmakla ilgili olarak da; ?Bugünkü şartlarda Şırnak, Mardin, Iğdır ve Ardahan'da üniversite açmak mümkün değil? dedi.

Eğitime destek

Üniversitelere yeterince bütçe ayırmadıklarına ilişkin eleştirilere yönelik Bakan Çelik, devlet üniversitelerine geçen yıl verilen bütçedeki artış oranının yüzde 41.5 olduğunu, buna karşılık bakanlıkların artış oranının ise yüzde 10-15 civarında bulunduğunu vurguladı. Çelik, 2005 bütçesinde Tübitak'ın araştırma fonuna 450 trilyon lira ayrıldığını ve Tübitak'ın bütçesinin 40 kat artırıldığını belirtti.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber