Türk Hava Kurumu'nun ilk üniversitesi bu yıl kapılarını açıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2011 21:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türk Hava Kurumu'nun ilk üniversitesi bu yıl kapılarını açıyor. Yeni eğitim sezonunda LYS'nin en başarılı 7 kız öğrencisi de yer alacak.

Kapılarını ilk kez bu yıl Eskişehir'de açan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, yeni eğitim sezonuna LYS'nin en başarılı kızlarıyla başlayacak. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, bu yıl Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü'ne 60, İşletme Fakültesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü'ne 12'si burslu 60 öğrenci aldıklarını söyledi. THK Üniversitesi'ni, LYS'de ilk 10 bine giren öğrencilerin tercih ettiğini belirten Rektör Ban, Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü'nde 7 kız öğrencinin yer aldığı bilgisini verdi. Kızlardan 4'ünün tam burslu olarak okumaya hak kazandığını vurgulayan Ban ?Kızlarımızla gurur duyuyoruz. Üniversitemizde pilot eğitimi almak isteyenler arasında ilk sırayı 546,298 MF4 puanıyla Ayşenaz Akyol aldı. Havacılık tarihini öğrencilerimizle yeniden yazacağız. Onları ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız? dedi.

Eskişehir Fen Lisesi'ni bitirdikten sonra LYS'de bin 362'nci olan Ayşenaz Akyol da pilot olma yolundaki heyecanını ?LYS'de kazandığım puanla tıp fakültelerinin yanı sıra istediğim mühendislik bölümlerine de girebilirdim, ama ben pilot olmayı tercih ettim? sözleriyle anlattı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber