Emniyet'te terfiye yeni düzenleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2005 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, emniyet teşkilatında terfi sistemini yeniden düzenleyen tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Yeni düzenleme ile polis terfilerinde şu değişiklikler getiriliyor:

Genel Kurul'da görüşülmeye başlanan ve askerlik süresinin rütbe kıdeminden sayılması konusuna düzenleme getiren tasarı üzerine CHP grubu adına söz alan Konya Milletvekili Atilla Kart, polis amiri olmadan önce askerlik yapanların bu sürelerinin rütbe kıdemlerine yansıtılması gerektiğini söyledi.

Yapılmak istenen düzenlemenin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ileri süren Kart, konuyla ilgili Danıştay'a açılan davalardan 775'inin polis amirlerinin lehine sonuçlandığını, 65'inin usul nedeniyle reddedildiğini, 685 davanın ise sürdüğünü kaydetti.

Kart, Anayasa Mahkemesi'ne 2001 yılında dava açanlar arasında İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu başta olmak üzere iktidarın 9 mensubunun bulunduğunu da söyledi.

-''TASARI EŞİTLİK İLKESİNE UYGUN''-

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da 2001 yılında kadrosuzluk nedeniyle bazı emniyet müdürlerinin emekliliğe sevk edildiğini, bu nedenle de kendilerinin Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açtıklarını bildirdi.

O tarihte birçok genç emniyet müdürünün emekli edilmek istendiğini ifade eden Aksu, ''Girişimlerimiz sonucu emeklilikler durduruldu. Şimdiki tasarıyla yapılmak istenen, hukuki boşluğun doldurulmasıdır. Tasarı, tamamen eşitlik ilkesine uygun olarak hazırlandı'' diye konuştu.

Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, çalışma süresinin dolması nedeniyle birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber