13 Eylül 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 13 Eylül 2011 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Başkanı Çiçek'in programı

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, saat 11.30'da Sakarya Zaferi'nin 90. yıl dönümü kutlamalarına katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Mısır'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye saatiyle 10.15'te Meçhul Asker Anıtı ve Türk Şehitliğini ziyaret edecek. Erdoğan saat 11.00'de Ezher Şeyhi Ahmet el Tayyip ve Mısır Müftüsü Ali Cuma ile görüşecek, saat 12.00'de Mısır Yüksek Askeri Konsey Başkanı ve Savunma Bakanı Hüseyin Tantavi ile görüşecek, saat 13.15'te Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı'nın açılışında konuşacak, saat 14.15'te Mısır Başbakan İsam Şeref ve bakanlarla birlikte Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği

Konseyi'nin kuruluş toplantısına katılacak. Saat 15.15'te düzenlenecek imza töreni ve ortak basın toplantısının ardından, saat 16.00'da Mısır Başbakanı'nın kendisi onuruna vereceği yemeğe katılacak olan Erdoğan, saat 20.00'de Mısır'daki müteşebbislerle bir araya gelecek.

Bakan ve bakan yardımcılarının programları

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 11.00'de yetiştirme yurtlarında kalan ve lisans yerleştirme sınavında başarı gösteren öğrencileri kabul edecek, saat 13.30'da Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarı Taslağı üzerinde baro başkanları ile değerlendirme toplantısı yapacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 11.30'da "Kurumsal Performans Değerlendirme" konulu AB Projesi açılış toplantısına katılacak, saat 13.00'da Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçisi Milan Jazbec'i kabul edecek, saat 14.30'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın 2012-2014 Dönemi Ülke Stratejisi hazırlık çalışmaları kapsamında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası heyetini kabul edecek.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 12.00'de Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ve Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ı kabul edecek.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, saat 16.00'da Eğitim-Sen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Başkanı Ünsal Yıldız ve yönetim kurulunu makamında kabul edecek.

- Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, saat 13.30'da Avrupa Güvenlik Araştırma Merkezi (CESS) tarafından düzenlenen "Sivil Yönetim" başlıklı oturuma konuşmacı olarak katılacak.

Siyasi partilerin programları

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, saat 11.00'de CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Emrehan Halıcı ile Yakup Akkaya, saat 11.00'de Halkçı Parti Genel Başkanı Necdet Calp için Cebeci Asri Mezarlığında düzenlenen anma törenine katılacak.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, saat 11.00'de "Bedelli Askerlik" ile ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 11.00'de Kimse Yok Mu Derneği'nin yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul edecek, saat 14.00'te Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfü Akar'ı makamında ziyaret edecek.

- CHP İstanbul İl Örgütü, "Deniz Feneri soruşturmasının karartılmaya çalışıldığı" gerekçesiyle saat 19.00'da, Galatasaray Lisesi önünden CHP Beyoğlu İlçe Örgütü binasına yürüyüp basın açıklaması gerçekleştirecek.

- AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, saat 10.00'da AK Parti Konya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- TÜİK, saat 10.00'da 2. dönem inşaat iş gücü girdi endekslerini ve temmuz ayı sanayi ciro ve sipariş endeksleri ile süt ürünleri üretim istatistiklerini açıklayacak.

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdülkadir Akgül, saat 11.00'de Somali için toplanan yardım çekini Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya teslim edecek.

- Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Yönetim Kurulu üyeleri, saat 10.00'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i makamında ziyaret edecek.

- Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, saat 19.30'da Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanlık Migrasyon, Mülteciler ve Entegrasyon Bakanı Maria Böhmer onuruna büyükelçilikte resepsiyon verecek.

- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, saat 10.30'da Lozanpark Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, saat 10.00'da JW Marriott Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

- "Uluslararası Tarım ve Gıda Kongresi"nin tanıtım yemeği, saat 19.30'da Hilton Otel'de gerçekleştirilecek.

- KESK Yönetim Kurulu, saat 11.00'da 4688 Sayılı Yasa'da yapılması planlanan değişiklikler ile ilgili basın açıklaması yapacak.

- 22. Ankara Fashion Week'in Gala Defilesi, saat 19.00'da JW Marriott Otel'de gerçekleştirilecek.

- Devrimci Öğrenci Birliği üyeleri, saat 12.30'da Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

- GDO'ya Hayır Platformu üyeleri, saat 11.00'da Ziraat Mühendisleri Odası'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

- Ocean Majesty Gemisi'nin tanıtımı, Karaköy Yolcu Salonu'nda saat 11.30'da gerçekleştirilecek.

- MAZLUMDER, Küçükçekmece Adliyesi'nde saat 13.00'te, gözaltında tutulduğu Firuzköy Polis Merkezi'nde intihar eden er Osman Aslı'nın ölümünün şüpheli bulunması üzerine açılan davaya ilişkin basın açıklaması düzenleyip duruşmayı izleyecek.

- TAYAD'LI AİLELER, Cevahir Alışveriş Merkezi önünde saat 14.00'te, 12 Eylül'amları

- Cumhuriyet Halk Paün yıl dönümü dolayısıyla tecritin kaldırılmasına ilişkin basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirecek.

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel 4. Babıali Günleri, saat 18.45'te Kabataş-Dentur İskelesi'nden kalkacak olan Küçük Prens ve Sezgun Tur gemileriyle Boğaz gezisi ve kokteylle başlayacak.

- Şehit polis Mustafa Darendelioğlu ile şehit er Serkan Duman, Kayseri'de kılınacak cenaze namazının ardından törenle toprağa verilecek.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Inter ile deplasmanda oynayacağı maç öncesi son çalışmasını yerel saatle 20.00'de maçın oynanacağı Giuseppe Meazza Stadı'nda yapacak. Antrenman öncesinde teknik direktör Şenol Güneş, bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Inter, yerel saatle 10.30'da Angelo Moratti Spor Merkezi'nde bir antrenman yapacak. Inter Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, yerel saatle 13.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Maccabi Tel Aviv ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 10.30'da basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Galatasaray'ın unutulmaz yıldızı Metin Oktay, ölümünün 20. yılında Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında saat 11.00'de düzenlenecek törenle anılacak.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Samsunspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 18.00'de Florya Metin Oktay Tesislerinde basına ve taraftara kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Başantrenör Orhun Ene ve Kaptan Hidayet Türkoğlu, saat 10.30'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda basının karşısına çıkacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mısır'da. Kahire'de ilk olarak Türk şehitliğini ziyaret edecek olan Erdoğan, Yüksek Askeri Konsey Başkanı ve Savunma Bakanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi ve Başbakan İsam Şeref ile görüşecek. Erdoğan'ın, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüşmesi ve örgütün Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı'nda konuşma yapması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, Kahire'de Filistin Lideri Mahmut Abbas'la ve bazı siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek. Mısır ve Türkiye'nin 'Stratejik İşbirliği Konseyi' kurulmasını öngören bir siyasi belge ile ekonomi, ticaret ve yatırım alanlarında anlaşmalar imzalaması bekleniyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara'nın Polatlı ilçesinde Sakarya Zaferi'nin 90. yıldönümü kutlamalarına katılacak. (11.30)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Eğitim-Sen Başkanı Ünsal Yıldız'ı kabul edecek. (16.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, üniversiteye giriş sınavında başarı gösteren yetiştirme yurdu öğrencilerini kabul edecek ve kadına yönelik şiddet konusunda baro başkanları ile bir araya gelecek. (11.00-13.30)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sayıştay'da AB Projesi açılış toplantısına katılacak, Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçisi Milan Jazbec ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası heyetini ayrı ayrı kabul edecek. (11.30/13.00/14.30)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Abdülkadir Akgül'ü ayrı ayrı kabul edecek. (11.00/12.00)

Dünyanın gözü, Başbakan Erdoğan ile Somali'ye açıldı? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ağustos'ta açlıkla mücadele eden Somali'ye gerçekleştirdiği ziyaret, dünya ülkelerinin dikkatlerini bu ülkeye yöneltti. Türkiye'nin yardımları Somali'ye artarak devam ederken; dünya ülkelerinden de ilgi arttı. İngiltere başta olmak üzere İsviçre, İspanya, Norveç, Danimarka gibi çok sayıda Avrupa ülkesinden bakanlar ve üst düzey yetkililer Somali'yi ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak parti genel merkezinde açıklama yapacak. (11.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Halkçı Parti Genel Başkanı Necdet Calp'i Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki anma törenine katılacak. (11.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kimse Yok Mu Derneği heyetini kabul edecek. (11.00)

TÜSİAD, TÜBİTAK ve TTGV işbirliğiyle gerçekleştirilen '10. Teknoloji Ödülleri' ile ilgili basın toplantısına Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner de katılacak. (10.00)

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i makamında ziyaret edecek. (10.00)

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü saldırısında şehit düşen polis memuru Mustafa Eyyup Darendelioğlu için memleketi Kayseri'de cenaze töreni düzenlenecek.

Rusya'da ulaştırma alanında verilen en büyük ödül olan ?Altın At Arabası'nı (Zolotaya Kolesnitsa) bu yıl da Türk Hava Yolları aldı.

Rusya'da Lapatino adlı köyde, emekli olduktan sonra spora yapmaya başlayan ihtiyarlar yaşıyor. Ağır cisimler kaldıran sporcu dede ve ninelerin ilginç başarı öyküsü.

Dünya Güreş Şampiyonası Grekoromen Stil'de 60, 84 ve 120 kilolarda eleme ve final müsabakaları yapılacak. (14.00-19.30)

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, milli takım teknik ekibi, Avrupa Şampiyonası sonrasında durum değerlendirmesi yapacak. (10.30)

Bursaspor, Ligin 2. haftasında deplasmanda oynayacağı Mersin İdman Yurdu maçı hazırlıklarına başlıyor. (17.00)

Profesyonel lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

Spor Toto 2. Lig takımlarından Adana Demirspor Basın Sözcüsü Halil Tüm, Aytaç Durak Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu'na katılan bisikletçiler Bursa'ya gelecek. (16.00)

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, ülkede buz hokeyi sporunu yaygınlaştırmak için yeni tesisler açacaklarını söyledi. Çintımar ayrıca, bayan ve erkek milli takım seçmeleri başlattıklarını ifade etti.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber