Öğretmenin bilgisayarı hem ucuz hem kaliteli

Haber Giriş : 29 Nisan 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Datateknik'in Genel Müdürü Nazım Özdemir, piyasada 1299 dolar+KDV'ye sattıkları bilgisayarın aynısını Microsoft, Intel ve Asus'un özel indirimleri sayesinde öğretmenlere 699 dolar+KDV'ye sattıklarını söyledi.

Öğretmene satılacak dizüstü bilgisayarlar ucuz, yoksa fason imalat mı yapıldı? Kullanılan teknoloji geri mi? Öğretmenler borç tuzağına mı itilmek isteniyor ? Akılları kurcalayan tüm sorulara cevap birinci ağızdan cevap geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Dünya Öğretmenin Parmakları Ucunda" sloganıyla açtığı ihaleyi kazanan firmalardan Datateknik'in Genel Müdürü Nazım Özdemir, kampanya için fason bilgisayar üretimi yapılmadığını ya da Çin'den spot mal getirilmediğini vurguladı. Özdemir, piyasada 1299 dolar+KDV'ye sattıkları bilgisayarın aynısını Microsoft, Intel ve Asus'un özel indirimleri sayesinde 699 dolar+KDV'ye indirdiklerini söyledi.

"Öğretmenlerimiz zannediyor ki, ucuz olduğu için teknolojisi geride, özellikleri düşük. Hayır öyle değil. Teknolojisi en son" diyen Özdemir, en çok tartışılan Celeron ve Centrino farkını ise şöyle açıkladı: "Örneğin biri 2000 motor gücünde ise bizim ekonomik model 1600 motor gücünde. Ama her ikisinin oturduğu teknoloji şasesi de aynı"

Kendileriyle beraber iki firmanın daha aktif öğretmenlere 699, emekli öğretmenlere ise 734 dolarlık dizüstü bilgisayarları satacaklarını, bir firmanın da 900 dolarlıkları satacağını belirten Nazım Özdemir, arada oluşan 166 dolarlık farkla ilgili olarak şunları söyledi: "Cash belleği denilen kısmın biri 512 bin bilgiyi bir arada tutabiliyor, diğeri 2 milyon bilgiyi. Ama öğretmenin yapacağı işler zaten 100 bin bile değil. Biri üç odalı diğeri de 5 odalı yani. Biz öğretmene diyoruz ki, iki çocuklu bir aile isen 10 odalı bir evde oturmana gerek yok." Datateknik Müdürü, yine de Celeron değil de Centrino almak isteyenlerin, aradaki 166 dolarlık farkı 5 taksit halinde ödeyerek alabileceklerini kaydetti. Özdemir, 699 dolarlık dizüstülerde kablosuz ağ ve kablosuz internet bağlantısı sağlayan wireless özelliğinin yanısıra Digital fotoğraf makinalarının hafıza kartlarını okuyan yuvaların da bulunduğunu vurguladı.

200 bin öğretmen katılımcı bekleniyor

Türkiye'de 650 bin öğretmen bulunduğunu hatırlatan Özdemir, şöyle konuştu, "200 bine yakınının bilgisayar alması bekleniyor. Satış rakamlarımız kafalardaki soru işaretleri cevaplandıkça artıyor. Bu ürün Asus'un Türkiye'de şu anda en çok satılan ürünüdür. Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek inanların elinde bizim ürünümüzün bulunması için, biz ekstradan fedakarlıkta bulunuyoruz" Özdemir, kampanyadan yararlanabilmek için Vakıfbank'tan kredi kartı almak şartı getirilmesi konusunda ise, "Peşin de alsa kredi kartı zorunluluğu var. Geri ödemeler ve lisans hakları için kredi kartı şartı getirildi. Aktif öğretmelerin 41 doları da geri ödenecek" dedi.

Bilgisayarın özellikleri yükseltildi

Kafalarda oluşan sorualara cevap veren Datateknik Genel Müdürü Nazım Özdemir bu iş için özel, fason bir bilgisayar imalatı yapılmadığını tersine var olanın en iyisinin seçildiğini ifade ederek, "İlk yola çıkıldığında ihalede 14 inç monitör, 20 GB harddisk, 1.3 Celeron işlemci ve sadece CD sürücülü bir sistem öngörülüyordu. Biz yaptığımız görüşmelerle hiç fiyat artırmadan donanımı 15 inç monitöre, 40 GB'a, DVD Comboya ve Celeron 1.5'e yükselttik" şeklinde konuştu. Özdemir, 699 dolarlık bu fiyata bedeli 350 dolar Microsoft Office 2003 programlarının da dahil olduğunu söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber