Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İnsanı öldürebilirler ama bu ülkenin insanlığını öldüremezler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, terörist saldırıları kınayarak, "İnsanı öldürebilirler ama bu ülkenin insanlığını öldüremezler. İnsanlık daima kazanacaktır. Akıl din, ahlak daima kazanacaktır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, evliyalar kenti Siirt'i ziyaret etti. Görmez'i ağırlayan Siirt Valisi Musa Çolak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kültürümüzde, idaremizde ve eğitimde çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Mehmet Görmez de göreve başladıktan sonra cuma namazlarını Ankara dışında kılmaya karar verdiklerini söyledi.

Her hafta farklı bir vilayete gitmeye çalıştığını anlatan Görmez, 13-14 yaşlarında ilim tahsili için Siirt'te bulunduğunu söyledi. Siirt'le ilgili güzel hatıraları bulunduğunu dile getiren Diyanet İşleri Başkanı, "Bu şehir gerçekten alimler fazıl insanlar yetiştirmiş, Türkiye'mizde çok farklılığı bir araya getirmiş, muhteşem bir ahenk çıkarmış. Türkçeyi, Arapçayı, Kürtçeyi bir literatürde çıkarmış, İslam medeniyetine büyük katkı sağlamış çok güzel bir ilimizdir. Maalesef Siirt'te son günlerde meydana gelen ve içimizi yaralayan üzücü hadiseler yaşandı. Ben sizin şahsınızda başsağlığı diliyorum. Ve şunu ifade etmek istiyorum; insanı öldürebilirler ama bu ülkenin insanlığını öldüremezler. İnsanlık daima kazanacaktır. Akıl din, ahlak daima kazanacaktır. Maalesef cinayetlerin masum anne karnındaki bebeklere dahi yönelmiş olması ülke olarak, millet olarak, insanlık olarak bizleri üzüyor. Aslında öldürülen insanın şahsında insanlık katlediliyor." şeklinde konuştu.

Vali Musa Çolak, Diyanet İşleri Başkanı'na Siirt battaniyesinden dokunmuş ayyıldızlı bayrak hediye etti. Mehmet Görmez de tefsir hediye etti. Başkan Görmez, yarın Aydınlar (Tillo) ilçe ziyareti ardından Siirt merkez camisinde cuma hutbesini okuyacak. Ardından katledilen 4 genç kızın ailelerine taziyede bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber