'1 metre' uyarısı yapan müdüre soruşturma/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ekim 2011 10:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANTALYA'daki Muratpaşa Lisesi Müdürü İlhami Kotan'ın erkek öğretmenler ile kız öğrenciler arasındaki uzaklığın 1 metreden az olmayacağına yönelik uyarısına ilişkin Antalya Valiliği'nce soruşturma başlatıldı.

Merkez Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya başkanlığında özel bir okulun konferans salonunda düzenlenen '2011-12 Sene Başı Değerler Toplantısı'nda alınan kararlar, okul müdürlerine bildirildi. Muratpaşa Lisesi Okul Müdürü İlhami Kotan, toplantıda alınan kararları, 30 Eylül'de 'Muratpaşa Lisesi Öğretmenlerine/Dahili' başlığıyla duyurdu. Öğretmenlerin eğitim yılı boyunca dikkat etmesi gereken hususların anlatıldığı bu 18 maddelik yazının 5'inci maddesinde, "Cinsel istismar vb. durumlarla karşılaşılmaması için mesafe 1 metreden az olmayacaktır" ifadesi yer aldı.

Yazının medyaya yansıması ve sendika temsilcilerinin tepki göstermesinin ardından Okul Müdürü İlhami Kotan hakkında Antalya Valiliği'nce soruşturma açıldı. Milli Eğitim'den sorumlu Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Değerler Eğitimi kapsamında her ilçenin kendi içerinde bir toplantı yaptığını ve öğretmenlerin öğrenciler ile ilişkileri konusunda uyarıldığını söyledi. Fakat bunu okul müdürünün alıp, '1 metreden fazla yaklaşılamayacak' diye okulun öğretmenlerine tebliğ ettiğini dile getiren Cevheroğlu, "Ne valilik, ne Milli Eğitim Müdürlüğü ve ne de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün böyle bir tebliği yok. Okul müdürünün kendisi tarafından yapılmış bir olaydır. Mutlaka cezasını görecektir. Sadece okul müdürü ile ilgili bir soruşturmadır. Şu an müfettişler okulda gerekli incelemeleri yürütüyor. Hepimizi çok üzen bir olay."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber