Turizmciden depremzedelere büyük jest

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2011 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanyalı turizmci Seyit Ali Gür, otelini depremzedelere açarak örnek davranış sergiledi. 53 depremzede Club Park Conti Oteli'nin süit odalarına yerleştirildi.

Otel sahibinin daveti üzerine Van ve Erciş'ten gelen 53 depremzede, Okurcalar beldesindeki Club Park Conti Oteli'nin süit odalarına yerleştirildi.

Otel Müdürü Reşat Solakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van ve Erciş'te yaşanan depremde insanların mağdur olması üzerine büyük üzüntü yaşadıklarını, bunun üzerine otel sahibi Seyit Ali Gür'ün, Alanya Kaymakamlığı'na, 50 depremzedeyi otelinde ağırlayabileceği yönünde yazı yazdığını anlattı.

Alanya Kaymakamlığı'nın kendilerini Erciş Kaymakamlığı'na yönlendirdiğini söyleyen Solakoğlu, Erciş Kaymakamlığı'na yazdıkları yazının daha sonra Van Valiliği'ne ulaştırıldığını ve valiliğin tekliflerine olumlu cevap verdiğini ifade etti. Solakoğlu, Antalya Valiliği, Alanya Kaymakamlığı ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla 53 depremzedenin bu akşam saatlerinde otele giriş yaptığını bildirdi.

Van ve Erciş'ten gelen 53 kişilik 10 ailenin, 15 süit odaya yerleştirildiğini belirten Solakoğlu, depremzedelerin sezonun açılma tarihi olan Nisan ayı başına kadar otelde konaklayacaklarını kaydetti. Bu süre içinde depremzedelerin tüm yeme içme ihtiyaçlarının kendileri tarafından karşılanacağını vurgulayan Solakoğlu, depremzedelere 45 personelin hizmet edeceğini dile getirdi.

Solakoğlu, depremzedeler için ayırdıkları kontenjanın bu kadar olduğunu ve daha fazla kişi alamayacaklarını söyledi.

-Otele yerleştiler-

Çoğunluğu ilk kez otelde kalan depremzedelerin otele yerleşme işlemleri de tamamlandı. Depremzedeler, otelin restoranında akşam yemeğinde buluşarak kendileri için hazırlanan yemekleri yedi.

Depremzede Necla Çalım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da yaşadıkları depremde evlerinin hasar gördüğünü, bir süre çadırda kaldıklarını söyledi. Havanın çok soğuduğu Van'da kalanların zor durumda olduğunu, Alanya'ya geldikleri için ise çok mutlu olduklarını dile getiren Çalım, ''Herşeyimizi orada bıraktık. Üzgünüz ama bir taraftan da buraya geldiğimiz için sevinçliyiz, sıcak bir yuva, sıcak bir aş verdikleri için'' dedi.

Asiye Çalım da, otel sahiplerine teşekkür ederek, ''Van'da deprem oldu. Birincide kaçmadık ama ikincide kaçtık. Evler çok hasar gördü. Allah razı olsun bu otelin sahibinden. Bize kucak açtılar'' diye konuştu.

-Van Belediye Başkan Yardımcısı Çalım-

Otele yerleşen grupta bulunan Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peşpeşe gelen depremler ve artçı sarsıntılar nedeniyle şehri terk etmek zorunda kaldıklarını, şimdiye kadar çadırlarda idare edebildiklerini, ancak çetin kış şartları yüzünden çadırlarla idare edemez duruma geldiklerini söyledi.

Havanın çok soğuk olması nedeniyle Alanya'ya geldiklerini anlatan Çalım, ''Sağolsun insanlarımız, Türkiye, her tarafıyla birlikte yardımlarını hiç bir zaman esirgemediler ve kardeşliklerini ima ettiler. Buradan bütün kardeşlerimize, ülkemizde ve yurtdışında yaşayan bütün insanlarımıza bir Vanlı olarak teşekkür ediyorum'' dedi.

Çocuklarının Alanya'daki okullara eğitimlerine devam etmesini istediklerini anlatan Çalım, şöyle konuştu:

''Biz buraya çocuklarımızın eğitimlerinde geri kalmamaları için geldik. Evlerimizde tahribat var. Biz tekrar geri döneceğiz. Çünkü işimizin başına döneceğiz. Çocuklarımızı burada geçici olarak okullara bırakacağız. Sağolsun Milli Eğitim Bakanımız da bu konuda talimat vermiş. Türkiye her bir tarafından seferber olmuş durumda.'

Abdullah Çalım, kendilerini kabul eden otel yetkililerine de teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber