İki doktora, geç teşhis iddiasıyla 'taksirle ölüme sebebiyet' davası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2011 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DURAN SAVAŞ

Beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden hastanın, teşhis ve sevki sırasında yaşanan gecikme iddiasıyla iki doktor hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet verme' iddiasıyla dava açıldı.Doktorlar D.C. ile M.T'nin 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, sanık sıfatıyla tutuksuz olarak yargılanan beyin ve sinir cerrahı D.C. ile olayda hayatını kaybeden Güleser Sarı'nın (40) eşi Sadi Sarı (45) katıldı. Duruşmada söz alan Dr. D.C., hastanın başka hastaneye sevk edilmesinde bir engel bulunmadığını belirterek olay günü Marmara Üniversitesi yetkilileriyle görüştüğünü söyledi. Geç sevkle suçlanan doktor şöyle konuştu: "Hastayı alabileceklerini söylediler. Ancak beyin anjiyosu ile ilgili bölümün taşınma aşamasında olduğunu, bu sebeple ilk olarak anlaşmalı oldukları hastaneye gidilmesi gerektiğini belirttiler. Beyin anjiyosu yaptırmaları için buraya sevk işlemini yaptım."

Sadi Sarı ise rahatsızlanan eşini Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine götürdüğünü, ilk müdahaleyi Dr. M.T.'nin yaptığını söyledi. Eşine serum takıldığını, sonra da eve gönderilmek istendiklerini, başka bir doktorun ise eşini tekrar muayene ettiğini belirten Sarı, "Daha büyük bir serum bağladı. Eşim kendine gelemedi, seslere cevap vermiyordu. Beyin kanaması geçiriyormuş." dedi. Sabah 06.30 gibi hastaneye geldiklerini, ancak teşhisin 4 saat sonra saat 10.30'da konulabildiğini söyledi. Sevk edilen hastaneye ise saat 17.00'de ulaşabildiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber