DES: Fatih Projesi eğitimde büyük bir adım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Fatih Projesi'nin, Türk eğitim sisteminin geleceği adına devrim niteliğinde büyük bir adım olduğunu belirterek, ?Fatih Projesi, uzun dönemde ?Fetih Projesi' olabilir.? dedi.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, açıklamasında, Türk eğitim sisteminin çağdaş ve kaliteli hale gelmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, dershane ve özel ders zorunluluğunun kalkması, ezberci ve sınavcı eğitim sistemine son verilmesi adına Fatih Projesi'ni desteklediklerini söyledi.

Avcı, ?Fatih Projesi, eğitim başta olmak üzere, hayatın her alanında büyük bir toplumsal dönüşüm projesidir. Türk halkını bilgi toplumu haline getirmeye dönük kapsamlı bir inşa programıdır. Bu itibarla Fatih Projesi'ne göstermelik, sıradan bir proje gibi bakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Millet olarak elele vererek bu güzide projeden en yüksek faydayı ve başarıyı yakalamamız gerekiyor. Hükümetler, bakanlar değişse dahi bu projenin devam ettirilmesi taraftarıyım ki bu nedenle böylesine müstesna projenin tamamlanması için yasal dayanaklar hazırlanmalı." diye konuştu.

Fatih Projesi'yle Türkiye'nin eğitimde dünyanın bir adım önüne geçeceğini söyleyen Avcı, şunları ifade etti: ?Dünyayla birlikte Türkiye de eğitim çağını yaşıyor. Fatih Projesi kapsamında eğitim sistemiyle ilgili bir dizi reform ve yenilik hareketlerinin de devam etmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in hayata geçirdiği ?Okullar Hayat Bulsun' projesini ve eğitim reformlarını bu anlamda tamamlayıcı bir unsur olarak görüyorum. Yapılan reformlar Türkiye'yi eğitimde yaşanan küreselleşmenin kaçınılmaz etkilerinden olumlu şekilde etkilenmesini sağlayacaktır. Yeni projelerle, öğrencilerimizin okuldan daha fazla zevk almasını ve mutlu bir öğrencilik hayatı geçirmesini sağlamamız gerekiyor. Çocuklarımızın mutluluğu, tüm halkın mutluluğunu sağlayacaktır. Okullarda daha fazla sanat, daha fazla müzik, daha fazla spora yer verilmesi gerektiğine inanıyorum. Eğitim sistemimizi işbirliği ve güven temelinde yeniden yapılandırmamız gerekiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber