Yeşil kart operasyonunda 14 tutuklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2005 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ta bin 700 kişinin hazırlanan sahte evraklarla yeşil kart almasını sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan 19 kişiden 14'ü, Kars Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz üzerine tutuklandı.

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yeşil karta yönelik başlatılan "Yeşil Operasyon" kapmasında "kamu kurumları aleyhine dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik" iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra geçtiğimiz gece serbest bırakılan 19 kişiden 16'sı, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dün Kars Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itiraz üzerine yeniden yargılandı. Kars Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan 16 kişiden Mehmet Varlı, Kenan Saltan, İsmail Hakkı Varlı, Tarkan Uray, Kazım Ulak, İlyas Kadirhan, Hüseyin Bal, Haydar Günhan, İbrahim Ayırkan, Hamdullah Vargün, Recep Aykaçlar, Mehmet Ayılmazdır, Ömer Karagöz ve ismi açıklanmayan bir polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mustafa Vargün ile Veysel Güngör ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aralarında Kars Sağlık Müdürlüğü'nden bir yetkili ile Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polisin de bulunduğu 16 kişinin, resmi evrakta sahtecilik yaparak hak sahibi olmayan bin 700 kişiye yeşil kart sağladığı iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber